4 plante contra arsurilor la stomac
După mesele copioase de Paşte vin arsurile la stomac. Vă puteţi trata cu ceaiuri. Iată plantele care ne sting durerea de stomac.
Cimbrul te scapă de crampe
Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, macerată în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.
Ţintaura calmează arsurile
Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele stern. E cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare. Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de ţintaură la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.
Ghimbirul stinge acidul din stomac
Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.
Sucul de roşii curăţă intestinele
Arsurile şi crampele apar datorită suprasolicitării intestinelor. Pentru calmarea lor, aveţi nevoie de o detoxifiere. Cel mai la îndemână mod e folosirea pentru 24 de ore a sucului de roşii o dată pe săptămână, primăvara şi toamna. Apelaţi la reflexoterapie şi la acupunctură pentru tratarea constipaţiei.
Evită alimentele grase
Arsuri şi dureri sub stern („în capul stomacului”) şi regurgitări ale sucului gastric apar adesea după sărbători. Pentru a calma simptomele, ar trebui să eviţi ciocolata, menta, vinul alb, roşiile, pentru că stimulează producţia de acid gastric. Dar şi alimentele grase, pentru că încetinesc digestia.