(P) Descoperă Pharmacore® Acne Control, o nouă gamă revoluționară în tratarea acneei

Ultima actualizare:

    Cum poți scăpa de acneeFoto: 123.rf
Cum poți scăpa de acneeFoto: 123.rf

Acneea este o afecțiune frecventă, în special la adolescenți, dar a cărei frecvență este din ce în ce mai mare și la maturitate.

La nivelul pielii, în special pe față, gât, decolteu și torace posterior există numeroși foliculi piloși (fire de păr) microscopici care se deschid la piele prin pori. Glandele sebacee se localizează în imediata vecinătate a firelor de păr și își evacuează conținutul pe suprafața pielii folosindu-se de traseul acestora. Acneea apare atunci când este împiedicată evacuarea fiziologică a secreției de sebum.

Cele mai importante mecanisme în apariția acneei sunt producerea în exces de sebum, inflamația din jurul leziunilor, alterarea raportului descuamare-keratinizare în  foliculii piloși și colonizarea acestora cu bacteria Propionibacterium acnes (P.acnes).

Factorul genetic joacă și el un rol important.

Din punct de vedere al gravității/intensității, există mai multe forme de leziuni în acnee

  • La început întâlnim o aglomerare de mici puncte alb-gălbui, de obicei pe frunte și  nas, acoperite de piele cu aspect normal - microcomedoane sau comedoane închise. Ele conțin sebum, melanina (pigmentul din piele)  și bacterii și nu iau contact cu aerul.
  • Atunci când porii se deschid, secreția conținută în microcomedoane vine in contact cu aerul și melanina se oxidează căpătând  culoarea neagră, caracteristică “punctelor negre” sau comedoanelor deschise.

In aceste cazuri, vorbim de acnee non-inflamatorie/retențională

  • Atunci când există un obstacol pe traseul evacuării sebumului la suprafața pielii sau în cazul în care se încearcă evacuarea mecanică prin excoriere a leziunilor, conținutul comedoanelor se deversează în pielea din jurul acestora și determină inflamație, adică înroșirea și creșterea de volum (umflarea) leziunii. 

Acneea devine inflamatorie, iar leziunile se numesc, medical, papule

  • Stadiul următor este de pustulă, când avem papula cu baza roșie și vârful plin cu secreție galbenă. Este ceea ce se numește popular – coș.
  • Când inflamația cuprinde mai mulți pori apar forme mai grave de acnee, mai vizibile, dureroase și cu potențial semnificativ de a determina cicatrici. Aceste leziuni se numesc chisturi și noduli și apar mai frecvent pe torace decat pe față.

In funcție de asocierea acestor tipuri de leziuni și  de suprafața afectată putem clasifica acneea în forme ușoare, moderate și severe.

Există multe mituri legate de acnee, dar ceea ce ar trebui să știm este că excorierea leziunilor (stoarcerea coșurilor), aplicarea peste leziuni a fondului de ten fără a avea un tratament sau nerespectarea indicațiilor de la medic duce la perpetuarea și posibila agravare a acneei, cu potențial de a dezvolta cicatrici.

Pentru tenul acneic este necesară o îngrijire adecvată, completă a pielii – în general un singur produs aplicat local sau înghițit nu este de ajuns pentru a acționa pe toate mecanismele din acnee.

La pacienții foarte tineri, la începutul perioadei pubertare alegem de obicei tratamente locale, îi învățăm să curețe, să îngrijească corect zonele afectate, să aplice produsele alese corect și mai ales in mod regulat. Recomandarea este deci a unei asocieri de produse: gel de curățare, gel sau cremă tratament, un supliment oral, folosite zilnic, și, de 2-3 ori pe săptămână, o mască hidratantă. Dacă zona cu leziuni este extinsă la spate, umeri, piept, recomandăm utilizarea unui spray special, care se găsește, de curând, ca opțiune terapeutică, și în România.

Gama care cuprinde acest spray, Pharmacore® Acne Control, se gaseste in farmaciile CATENA si are toate produsele menționate mai sus, acoperind complet toate mecanismele din acnee, și în plus reface funcția de barieră a pielii, aspect extrem de important. În plus, gama conține formule și tehnologii patentate, cercetate cu atenție de către specialiști și asociate optim pentru o acțiune completă în acnee: colostru recoltat în prima oră – Rtf1®, complexe de peptide cu efect antimicrobian și antiinflamator – Biopep15®, Chelisin®, precum și extracte naturale (Iris, miere, tărâțe de orez, Boswellia, Aloe, trifoi).

Produsele se adresează oricărui pacient cu acnee ușoară sau moderată, preadolescenți, adolescenți sau femei mature, având componente specifice pentru fiecare dintre aceste categorii. In funcție de gradul de severitate al acneei, se indică asocieri de produse, cu efect cumulativ în tratarea acneei.

Datorita lipsei de interacțiuni, a efectului sinergic, de completare a altor acțiuni, și de refacere a barierei pielii, produsele din gama Pharmacore® Acne Control pe care le gasiti in farmaciile CATENA, pot fi adjuvante perfecte la orice tratament medicamentos sau de alt fel indicat pentru acnee. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net