Păstăile de fasole, ușor de preparat și pline de nutrienți necesari organismului
Ultima actualizare:
Din numeroasele soiuri de fasole, cele galbene şi verzi sunt cele mai consumate la noi în ţară. Păstăile de fasole galbenă, ca şi cele verzi, aduc numeroase beneficii organismului nostru, putând fi consumate în diverse moduri: în salate, combinate cu alte legume sau la prepararea mâncărurilor calde.
Păstăile de fasole galbenă
- Fibrele din fasolea galbenă ajută la prevenirea constipaţiei şi la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
- Fiecare porţie de fasole conţine 2 g proteine, care ajută la menţinerea ţesuturilor sănătoase (inclusiv oase şi păr).
- Fasolea galbenă este considerată una dintre puţinele legume bogate atât în proteine, cât şi în fibre care duc la reglarea şi la controlul colesterolului şi reduc riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer.
- În timpul digestiei, o parte din carbohidraţi se descompun în zahăr şi formează energia necesară funcţionarii organismului.
- Mineralele din fasolea galbenă au capacitatea de a activa enzimele pentru a produce energie şi pentru susţinerea metabolismul.
- Datorită conţinutului de celuloză, acid folic, magneziu şi potasiu, fasolea galbenă micşorează riscul de a face stop cardiac.
- Antioxidanţii previn deteriorarea oxidativă a celulelor, inclusiv a ADN-ului şi a membranelor celulare.
Păstăile de fasole verde
- Păstăile de fasole verde protejează sistemul cardiovascular, datorită conţinutului de antioxidanţi. Ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi la reglarea nivelului de colesterol din corp.
- Recomandată în curele de slăbire, are rol diuretic, previne retenţia de apă şi facilitează eliminarea toxinelor, fiind mai uşor de digerat. Cu puţine calorii şi un conţinut relevant de fibre alimentare, această legumă este un aliment optim pentru pierderea în greutate, dar şi pentru o mai bună digestie.
- Prin antioxidanţi (quercitină, kaempferol, luteină şi betacaroten), fasolea verde luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi previne dezvoltarea tumorilor canceroase.
- Păstăile de fasole verde previn formarea infecţiilor
- Vitaminele B5, B6 şi PP împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. De asemenea, fasolea este printre cele mai bogate alimente în vitamina K, vitamină care joacă un rol important în menţinerea sănătăţii sistemului osos.
- Ne menţine ochii sănătoşi, datorită cantităţii impresionante de vitamina A şi carotenoizi.
- Fiind bogată în fibre vegetale, împiedică absorbţia zaharurilor şi reduce secreţia de insulină.
- Datorită vitaminei A, consumul de fasole verde ajută la prevenirea procesului de îmbătrânire, conform www.sfatnaturist.ro.