Păstura reface ficatul
Cunoscută și ca pâinea albinelor, păstura este cea mai valoroasă comoară dintre cele pe care albinele ni le oferă cu generozitate. Cum ar putea fi altfel, având în vedere că este substanța cu care ele își hrănesc propriii „copii”?
Păstura este un polen recoltat de albine și modificat apoi în stup, astfel încât să conțină toate substanțele de care larvele au nevoie pentru a crește și a se dezvolta. Este considerat un leac valoros, deoarece conține nutrimenți esențiali pentru sănătatea umană - complexul de vitamine B, proteine și aminoacizi. De asemenea, este un aliment esențial pentru vegetarieni, dar și un supliment alimentar util pentru cei ce țin posturile.
Deși există puține studii științifice care să dovedească efectele păsturii, ea este recomandată de mulți ca leac naturist, pentru că oferă energie, întărește sistemul imunitar și are un efect benefic asupra digestiei. Totuși, nu uita să discuți mai întâi cu medicul dacă vrei să începi o cură cu păstură.
5 beneficii ale pâinii albinelor
Iată care sunt beneficiile păsturii, conform recomandărilor din medicina alternativă!
1. Digestie mai ușoară
O echipă de cercetători de la Centrul pentru Prevenție al Universității Utah, SUA, a ajuns la concluzia că păstura conține enzime digestive de la albine, care favorizează digestia. Păstura este consumată, printre altele, pentru a reface flora intestinală și ca remediu pentru constipație sau diaree.
2. Întărirea sistemului imunitar
Lăudată din bătrâni pentru proprietățile antivirale, antimicrobiene și antiinflamatoare, păstura ajută organismul să lupte cu bolile. Păstura poate influența sistemul imunitar, stimulând flora intestinală, producerea de antioxidanți și de proteine, care protejează organismul de virusuri și de efectele nocive ale radicalilor liberi, potrivit unui studiu.
Află pe clicksanatate.ro în ce alte afecțiuni este utilă cura cu păstură!