Pentru o imunitate mai bună, ține o cură cu cătină
La finalul verii, urmează o cură cu fructe de cătină pentru întărirea imunității! Descoperă cum se ține cura și de ce alte afecțiuni te protejează remediile cu cătină!
Cura cu sirop de cătină crește rezistența la boli
Cătina, în special siropul preparat din ea, alungă oboseala și crește imunitatea la bolile care apar la trecerea de la vară la toamnă, guturai și gripă. Aduce un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimulează pofta de mâncare.
Din cătina proaspătă poți face siropul astfel: zdrobește trei cești de cătină și pune peste ele o ceașcă de miere. Amesteci și păstrezi la frigider. În fiecare zi, iei din sirop câte 5 lingurițe, pe nemâncate. Dacă urmezi tratamentul 3-4 săptămâni, ai șanse mari să nu răcești în sezonul rece. Dacă răcești frecvent și ești chiar la debutul bolii, dublează cantitatea de sirop de cătină, pentru a-ți ajuta sistemul imunitar să se lupte cu virusurile.
Și maceratul din fructe uscate de cătină crește imunitatea. Acoperă 1-2 lingurițe de fructe cu 250 ml de apă rece. Lasă-le 10 ore, apoi strecoară și bea lichidul de-a lungul unei zile, înainte de a mânca.
Stopezi apariția inflamațiilor cu ulei de cătină
Alături de remediile cu fructe de cătină pe care le poți prepara acasă, cele pe bază de cătină pe care le găsești în magazinele naturiste te ajută să te menții sănătos. Este și cazul uleiului de cătină. Din el, organismul își poate procura vitamine: A, D, E, K și acizi grași polinesaturați care au efect regenerator. O cură de 4 săptămâni în care iei zilnic 3-6 capsule sau 60 de picături de ulei de cătină, împărțite în 3 reprize sporește acuitatea vizuală, previne inflamațiile, bolile de inimă și digestive, alungă oboseala.
Află pe clicksanatate.ro cum să previi bolile de ficat ș diabetul cu suc și pulbere de cătină!