Pepenele roșu. Șapte beneficii mai puțin cunoscute pentru care este recomandat copiilor

Ultima actualizare:

    Emma Maria Duță (2 ani) s-a născut în „patria pepenilor” (Dolj)
Emma Maria Duță (2 ani) s-a născut în „patria pepenilor” (Dolj)

Cui nu-i place pepenele roșu să ridice mânuța sus! Nimeni? Evident, ne așteptam. Deliciosul fruct al verii este gustarea perfectă în zilele caniculare atât pentru adulți, cât și pentru copii. Ține și de foame, și de sete, satisface pofta de dulce, în plus, conține o mulțime de vitamine și de minerale.

Pepenele roșu nu ar trebui să vă lipsească din casă în perioada verii. Conține fibre, electroliți (sodiu, potasiu), minerale (calciu, fier, zinc, magneziu), fitonutrienți (caroten, luteină, licopen) și o mulțime de vitamine (A, C, E, B1, B6, acid folic). Introdus în meniul zilnic al copiilor, acest fruct poate aduce beneficii la care nu v-ați fi gândit.

1. Combate constipația

Mulți copii au probleme cu tranzitul, însă pepenele roșu vine să rezolve problema. Datorită conținutului mare de apă și de fibre, reglează digestia și menține sănătatea tractului digestiv.

2. Întărește imunitatea

Bogat în vitamina C și în antioxidanți, acest fruct poate preveni infecțiile respiratorii, dacă e consumat cu regularitate, în cure.

3. Hidratează

Mulți copii uită să bea apă sau preferă sucurile carbogazoase din comerț. Pepenele, însă, conține peste 90% apă, hidratează și remineralizează organismul în zilele caniculare de vară.

4. Prietenos cu silueta

Trebuie să recunoaștem că mulți copii au probleme cu greutatea din cauza sedentarismului, a consumului de  chipsuri, dulciuri și fast-food. Însă pepenele roșu este soluția perfectă atunci când cel mic îți cere desert. 100 de grame de fruct conțin doar 20-30 de calorii.

5. Previne formarea pietrelor la rinichi

Datorită conținutului mare de potasiu, pepenele „spală” rinichii de toxine și depozite, este diuretic și previne formarea de pietre sau nisip la rinichi.

6. Menține sănătatea ochilor

Vitamina A din compoziția pepenelui susține sănătatea vederii și a pielii.

7. Ajută memoria

Buna funcționare a sistemului nervos este esențială pentru copiii care sunt în formare, merg la școală și trebuie să se concentreze, să învețe. Aici intervine colina, un nutrient important din pepene, care îmbunătățește capacitatea de învățare, memoria și mobilitatea musculară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net