Pepenele verde ne scapă de stres
Detoxifică organismul. Pentru că mai mult de 90% din compoziţia sa este apă, pepenele verde curăţă şi detoxifică organismul, elimină toxinele din ficat, protejează intestinele subţiri. Este recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrânilor şi celor care au o alimentaţie încărcată de toxine.
Reduce inflamaţiile. Pepenele verde răcoreşte şi potoleşte setea, dar contribuie şi la reducerea unor inflamaţii la nivelul organismului, care pot fi legate de apariţia astmului, a aterosclerozei, a diabetului, a artritei şi a cancerului de colon.
Hidratează şi vitaminizează. Miezul zemos şi delicios al pepenelui verde are efecte revigorante şi energizante asupra organismului. Specialiştii nutriţionişti ne recomandă să-l consumăm cu încredere întrucât reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii.
Ne scapă de stres. Este o sursă importantă de vitamine B6, B1, C, A, de potasiu, magneziu şi aminoacizi. Vitamina B6 ajută la păstrarea sănătăţii creierului şi la combaterea anxietăţii, a stresului şi chiar a atacurilor de panică.