PET-CT poate depista cancerul din stadiile incipiente

Ultima actualizare:

    Prin PET-CT se pot diagnostica și monitoriza mai multe tipuri de cancere.
Prin PET-CT se pot diagnostica și monitoriza mai multe tipuri de cancere.

Cancerul este a doua cauză de mortalitate, la nivel global, după bolile cardiovasculare. Unul din șase decese, în lume, este cauzat de cancer. În acest context, diagnosticarea precisă și tratamentul cu echipamente performante, sub îndrumarea unor specialiști cu experiență vastă și rezultate remarcabile, sunt esențiale.

PET-CT este una dintre investigațiile de imagistică avansată, cu ajutorul căreia se poate clarifica rapid și precis prezența și localizarea unei tumori, stadializarea acesteia și prezența unor eventuale metastaze. PET- CT rezultă din fuzionarea imaginilor obținute prin tomografia cu emisie de pozitroni (PET) cu cele obținute prin tomografia computerizată (CT) și furnizează informații despre metabolismul țesuturilor (prin PET), în contextul structurilor anatomice relevate de CT. Cu ajutorul PET-CT se poate monitoriza și eficiența tratamentului.Prin PET-CT se pot diagnostica și monitoriza mai multe tipuri de cancere, printre care se numără:

  • Cancerul bronhopulmonar; Cancerul mamar;
  • Cancerul esofagian;
  • Cancerul colorectal;
  • Tumorile de pancreas;
  • Cancerele din sfera ginecologică;
  • Cancerul de prostată

PET-CT crește precizia diagnosticului și astfel se poate alege cea mai bună metodă de tratament disponibilă. Avantajul principal al acestei investigații este că îmbină datele legate de diagnosticarea metabolică și morfologică, realizând stadializarea post-terapeutică într-o singură examinare.SANADOR oferă pacienților acces la servicii medicale de calitate, utilizând cele mai avansate tehnologii de diagnostic și tratament. Pentru PET-CT, Centrul Oncologic SANADOR dispune de echipamentul de ultimă generație Siemens Biograph Horizon 3R, unic în România.Avantajele investigației PET-CT realizate cu Biograph Horizon 3R includ:

  • Diagnosticul precis al tumorii și stadializarea acesteia;
  • Timp scurt dedicat investigațiilor – prin efectuarea unei singure examinări;
  • Expunerea la o doză de radiație scăzută, cu rezultate complete (iradierea prin PET-CT este mai scăzută comparativ cu iradierea unui CT normal, deși PET-CT-ul combină două metode de diagnostic care generează imagini).

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru din sistemul medical privat din România specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului, oferă pacienților acces la servicii integrate: oncologie medicală, chirurgie oncologică, radioterapie, medicină nucleară, consiliere psihologică. Cele mai bune opțiuni de diagnostic și tratament sunt stabilite de comisia multidisciplinară (Tumor Board), personalizat pentru fiecare pacient.              

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net