Piele uscată şi crăpată? Iată cele mai bune soluţii

8 noiembrie 2016
simeon stalpnicul png

Frigul, aerul uscat şi vântul specifice sezonului rece usucă pielea mâinilor, care devine aspră şi crăpată. Citeşte în numărul de noiembrie al revistei „Clik! Sănătate” ce remedii naturale o ajută să redevină moale şi catifelată!

Uleiul de măsline

Antioxidanţii şi acizi graşi esenţiali din uleiul de măsline fac din acesta un remediu excelent împotriva pielii uscate a mâinilor. Masează mâinile cu ulei de măsline călduţ, între 5 şi 10 minute, de două ori pe zi, până când acesta pătrunde în piele. Nu numai că mâinile devin moi şi netede, dar ingredientul este şi un excelent remediu antiîmbătrânire.

Laptele gras

Conţinutul ridicat de grăsime al laptelui gras acţionează ca un hidratant natural pentru pielea cu crăpături. Conţine şi acid lactic, care ajută la exfolierea pielii uscate şi reglează nivelul pH-ului. Ţine mâinile într-un bol cu lapte, 10 minute, după care te speli cu apă caldă. Mai poţi prepara o cremă puternic hidratantă din 2 linguriţe de smântână, 1 linguriţă de lapte şi 2 linguri de făină de năut. Amesteci bine ingredientele, apoi aplici pasta pe mâini. Laşi să acţioneze un sfert de oră, după care te speli. Faci tratamentul de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Mierea

Un bun hidratant natural, antioxidant şi antimicrobian, mierea te ajută să ai pielea moale şi fină. O aplici pe mâini şi o laşi aproximativ 10 minute, apoi te speli bine, cu apă caldă. Faci tratamentul de 1-2 ori pe zi, pentru rezultate maxime, mai ales în zilele răcoroase. O altă opţiune este un amestec din câteva picături de zeamă de lămâie, 1 linguiţă de ulei de măsline şi 2 linguriţe de miere. Aplici soluţia pe mâini, laşi să se usuce, apoi te clăteşti cu apă caldă. Leacul se recomandă de 3-4 ori pe săptămână.

Iaurtul

Pentru o hidratare în profunzime a pielii, cât şi pentru eliminarea celulelor moarte, poţi folosi iaurt. Ia un iaurt gras şi pune un pic în palmă, după care masează mâinile cu mişcări blânde, 5 minute, după care laşi să intre în piele, 10 minute. Remediul este indicat în fiecare zi, la început, iar când se observă îmbunătăţiri, la fiecare 2 zile.

Bananele

O altă soluţie de încredre dacă vrei mâini cu piele ca de bebeluş sunt bananele. Zdrobeşti o banană potrivită, până obţii o pastă groasă, apoi o amesteci cu 2 linguriţe de miere şi 1 lingură de ulei de măsline. Aplici pasta obţinută pe mâini şi o laşi să acţioneze între 15 şi 20 de minute. Te speli cu apă caldă şi apoi cu apă rece. Tratamentul se face o dată pe săptămână.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bobonete jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes PNG
calendar ortodox 2021 21 mai constantin si elena icoana de mihai coman jpeg
elon musk met gala 2022
virus shutterstock 22366534 0 jpeg
ambulante londra jpeg
1 telefon png png