Plante tonice pentru creier

Ultima actualizare:

    Ceaiurile de rozmarin, roiniţă şi muşeţel stimulează activitatea creierului
Ceaiurile de rozmarin, roiniţă şi muşeţel stimulează activitatea creierului

Creierul are nevoie de combustibil pentru a putea funcţiona la nivel optim. Oboseala, lipsa de concentrare şi de productivitate - toate sunt semne că este momentul să faci o schimbare şi să îl ajuţi să îşi atingă potenţialul la cote maxime. Unele remedii naturiste favorizează stimularea activităţii creierului. Află mai multe în numărul din septembrie al revistei „Click!Sănătate“!

Rozmarinul îmbunătăţeşte memoria

Cercetările au atestat că rozmarinul are un efect benefic asupra memoriei. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Northumbria, din Anglia, au descoperit că există o substanţă în rozmarin, numită cineolă, care ajută la îmbunătăţirea performanţelor creierului. Este eficientă în procesul de irigare şi oxigenare a creierului, în stimularea memoriei şi a capacităţii de concentrare şi de învăţare. 

Se recomandă o infuzie de rozmarin, care se prepară astfel: peste 1 linguriţă de plantă torni 250 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute. Apoi strecori şi îndulceşti cu miere. Bei 2-3 căni pe zi.

Roiniţa reduce starea de agitaţie

Roiniţa este eficientă în tratarea stărilor depresive şi induce o stare de destindere. De asemenea, mai multe studii au arătat că activitatea şi puterea de a fi atent şi de a studia creşte atunci când se consumă ceai de roiniţă. S-a constatat şi restabilirea echilibrului emoţional. Planta poate înlocui cafeaua, pentru a avea efecte pe termen lung.

Prepară o infuzie dintr-o lingură de roiniţă, peste care torni 250 ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute şi strecori. Poţi îndulci cu miere, când s-a mai răcit. Bei 2-3 căni pe zi, dintre care una trebuie consumată seara, cu jumătate de oră înainte de culcare.

Muşeţelul creşte puterea de învăţare

În urma unui studiu brazilian, s-a constatat că există o substanţă în muşeţel, numită „apigenină”, care are un efect pozitiv asupra funcţiilor creierului, îmbunătăţind conexiunea dintre celulele cerebrale. Cu ajutorul acestei substanţe, cercetătorii studiază noi posibilităţi de a trata boli precum: schizofrenia, Alzheimer şi Parkinson. De asemenea, s-a observat că muşeţelul influenţează şi capacitatea de concentrare şi de asimilare a informaţiilor, fiind un bun stimul în procesul de învăţare.

Prepară o infuzie pregătită dintr-o linguriţă de plantă, peste care torni 1 cană cu  apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute şi serveşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
index png
Insula Agistri, Grecia FOTO Shutterstock
555 (21) jpg
santorini 4044972 1280 jpg
loc de munca jpg
reguli noi aeroport jpg
dulceata din plante de leac jpeg
printul julian al suediei profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net