Prăjitul în untură este mai sănătos?

Ultima actualizare:

    Untura nu conţine atât de multe elemente ce devin toxice când atinge temperaturi ridicatefoto: 123RF
Untura nu conţine atât de multe elemente ce devin toxice când atinge temperaturi ridicatefoto: 123RF

Cercetătorii au demonstrat în urma unor studii realizate de-a lungul a 20 de ani că bunica avea dreptate: untura e mai sănătoasă decât uleiul de floarea-soarelui. Studiile au arătat că alimentele prăjite în ulei vegetal cresc riscul apariţiei cancerului.

În momentul în care uleiul vegetal atinge temperaturi ridicate eliberează substanțe chimice care sunt toxice pentru organism. Cea mai toxică substanță chimică e aldehida (se formează prin oxidarea metanului) și e principala vinovată pentru diferite forme de cancer, demență, malformații ale fătului (dacă e consumată în timpul sarcinii). Uleiurile bogate în grăsimi saturate, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui și de porumb sunt cele care eliberează un nivel mare de aldehide. De partea neutră a baricadei se află uleiul de măsline şi untul. Însă untura și uleiul de cocos sunt cea mai bună soluţie atunci când prăjim. Rezultatele au venit în urma unor studii de peste 20 de ani. Profesorul Martin Grootveld de la Universitatea De Montfort din Leicester a explicat că grăsimile saturate ar trebui evitate și înlocuite cu grăsimi polinesaturate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net