Programul ideal de mese. Care este cea mai potrivită oră pentru gustarea de fructe
Secretul unui stil de viaţă sănătos este este alimentaţia diversificată şi echilibrată. Şi dacă vrei să-ţi menţii şi silueta trebuie să mănânci puţin şi des. Dar nu uita nici de mişcare. Iată cum trebuie să-ţi programezi mesele şi cantităţile de mâncare.
Orele 07.00-09.00
La micul dejun este important să bei un pahar de apă pentru a-ţi curăţa rinichii. Apoi, pentru înviorare, sunt indicate câteva exerciţii fizice. Mâncarea trebuie să fie bogată în carbohidrati, aşa că un sandwich cu brânză sau caşcaval este tocmai bun pentru a te încărca cu energie întreaga zi.
Orele 09.00-11.00
Cât mai multe fructe! Sunt o sursă importantă de vitamine şi energie. Într-o o zi întreagă ar trebui să mânânci între 5 şi 12 porţii. Deasemenea, lactatele nu trebuie să lipsească: brânză, iaurt, lapte. Pentru a-ţi asigura aportul de fibre, consumă şi cereale. Iar o linguriţă de miere te-ar ajuta la echilibrarea fizică şi psihică, înlăturând oboseala. În plus, este bună şi pentru combaterea insomniei şi înlăturarea migrenelor.
Orele 11.00-13.00
Dacă eşti la serviciu, este indicat să mănânci fructe (banane) şi alimente bogate în carbohidraţi (covrig, briosă, orez). Ele îţi vor da randament la locul de muncă.
Orele 13.00-15.00
La prânz trebuie consumi produse bogate în proteine: pui, peşte, fructe de mare, ouă sau o salată, care aduce un aport de minerale, vitamine şi antioxidanţi. Dintre carbohidrati poţi alege pâinea, cerealele, cartofii (fierţi ori la cuptor), pastele, porumbul, orezul brun sau alb, lintea, fasolea, mazărea.
Orele 17.00-19.00
La cina e bine să serveşti legume proaspete sau gătite cât mai simplu sau carne slabă. De asemenea poţi lua şi un desert dulce şi o cană de lapte cald, pentru a avea garantat un somn adânc şi liniştit.