Puterea de vindecare a boabelor de muştar. Rezolvă una dintre cele mai mari probleme de sănătate ale românilor

Muştarul este un condiment foarte folosit în bucătărie, însă boabele de muştar sunt mai rar utilizate. Cu toate acestea, de la răceală şi tuse până la constipaţie sau cure de slăbire, bobiţele din care se prepară muştarul sunt o soluţie incontestabilă.

image

Boabele de muştar sunt bogate în numeroase minerale, cum ar fi calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, mangan şi seleniu. De asemenea, sunt o sursă bună de vitamine, inclusive vitaminele C şi K, tiamină, riboflavină, vitamina B6 şi acid folic. Ele au un procent ridicat de fibre alimentare şi reprezintă o sursă valoroasă de compuşi bioactivi, cum ar fi antioxidanţii şi acizii graşi polinesaturaţi.

Cataplasme împotriva gripei. În uz extern, sub formă de cataplasme, bobiţele de muştar sunt un excelent remediu în stările gripale: pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronşită, alină durerile reumatismale, fac să dispară vânătăile şi alungă febra. Însă, înainte de a pune cataplasmele cu făină de muştar, obligatoriu trebuie aplicat pe piele un strat de cremă grasă. Ai nevoie de: făină de muştar, apă caldă, un tifon mare. Râşneşte 3 linguri de boabe de muştar, apoi amestecă progresiv cu apă, ca să obţii o pastă groasă. Pune pasta în tifon, leag-o bine şi aplică pe zona bolnavă. Acoperă cataplasma cu fulare groase din lână, lasă să acţioneze timp de jumătate de oră – o oră (cât poţi să suporţi).

De ajutor în astm. Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma mâncărurilor iuţi, cum sunt muştarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mişcare a mucusului, dar au şi puterea de a dilua secreţiile groase şi de a deschide astfel căile respiratorii, lăsându-i pe aceştia să respire mai uşor.

Tratament pentru colesterol. Se administrează câte 3 linguriţe de boabe de muştar zilnic, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Boabele se pun pe limbă şi se înghit întregi, cu multă apă. Tratamentul cu boabe de muştar se ţine timp de 4 luni, însă efectele vizibile se văd după trei săptămâni. 

Cure în caz de constipaţie. Cei care suferă de constipaţie cronică trebuie să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă (zi de zi se creşte doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub forma de cure, pe o perioadă de o săptămână, urmată de o pauză de zece zile.

Ideale pentru arderea grăsimilor. Boabele de muştar au o valoare nutriţională mare şi contribuie la arderea grăsimilor, la accelerarea metabolismului şi la îmbunătăţirea stării de sănătate în general. Bobiţele ar trebui adăugate cât mai des în mâncarea pe care o consumi. Le poţi adăuga în sandvişuri, salate, dressinguri pentru carnea de peşte şi cea de pui sau chiar în sosuri pentru legume. Pentru efecte rapide, pune 3 linguriţe de boabe de muştar într-un pahar cu apă şi bea amestecul înainte de fiecare masă principală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ceausescu facebook jpg
mancare de tip fast food jpg
televizor istock jpg
ninsoare jpeg
timisu de sus png
poza mare pestera jpg
pantofi dunare budapesta captura video jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net