Remedii contra arsurilor la stomac
Arsurile la stomac, numite în termeni medicali pirozis, se manifestă printr-o durere localizată la nivelul abdomenului. Conținutul acid înaintează spre esofag, cauzând senzația de arsură în piept.
Disconfortul apare, uneori, după mese sau când stai întinsă în pat și poate dura până la 2 ore. Mai poate apărea şi după consumul anumitor alimente acide sau prea grase. Arsurile la stomac pot fi însoţie de flatulenţă sau de greaţă. Regimul alimentar echilibrat și remediile naturale sunt de ajutor.
Păpădia îmbunătățește digestia
Ceaiul de păpădie te ajută să scapi de arsurile stomacale. Planta creşte producţia de bilă şi stimulează secreţiile gastrice, îmbunătăţind digestia. Infuzia se prepară din 2 lingurițe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se beau 3 căni pe zi, după masă.
Mușețelul calmează durerile
Ceaiul de mușețel are un efect calmant și împiedică iritația mucoaselor tractului digestiv. Bea 2-3 căni cu ceai de mușețel zilnic, înainte de fiecare masă. Infuzia se prepară din 2 lingurițe flori la o cană de apă clocotită.
Gălbenelele, rol antiinflamator
Gălbenelele sunt recomandate în tratarea ulcerului stomacal și duodenal. Planta are efect calmant și antiinflamator, asemenea mușețelului. Infuzia se prepară din 2 lingurițe de flori peste care se toarnă 2 cești cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi, de preferință pe stomacul gol.
Află ce alte remedii naturale te ajută să ameliorezi arsurile la stomac pe clickpentrufemei.ro.