Remedii sigure care vă scapă de efectele nicotinei

Ultima actualizare:

    Toţi cei care se înscriu în program în luna mai beneficiază de tratament şi consiliere psihologică gratuite
Toţi cei care se înscriu în program în luna mai beneficiază de tratament şi consiliere psihologică gratuite

Renunţarea la fumat este însoţită de o perioadă stresantă. Odată cu schimbarea rutinei zilnice, de a consuma  un număr de ţigări, fostul fumător se confruntă, o vreme cu numeroase  simptome fizice şi psihice : nelinişte, nervozitate, insomnii, ameţeli, dureri de cap şi transpiraţii excesive. Toate aceste stări neplăcute se datorează lipsei de licotină, de care organismul a devenit dependent.

Pentru a depăşi momentele critice, fostul fumător poate să folosească remedii naturiste, care să-l ajute să-şi îmbunătăţească starea de sănătate. Specialiştii spun că nicotina nu este prezentă doar în frunzele de tutun; aceasta se regăseşte, în cantităţi mici şi în anumite legume. De aceea, în cazul multor persoane care au renunţat la fumat, s-a constatat că le-a crescut brusc apetitul pentru ardei graşi, vinete, tomate şi pentru cartofi.   

Eugen Giurgiu , doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă persoanelor care au renunţat la fumat câteva leacuri naturiste, de mare ajutor, în lupta cu dependenţa de tutun. 

Pedicuţa (Lycopodium clavatum), denumită în popor barba ursului, laba ursului, muşchi de pământ, piedica vântului sau cornişor este una dintre plantele foarte eficiente în lupta cu efectele sevrajului  sau cu povara alcoolismului.  Plante are efecte diuretice, antitumorale, antireumatismale, purgative etc.

Cei care apelează la ajutorul acestei plante trebuie să ştie că pedicuţa nu se fierbe niciodată.

Leacul cu pedicuţă se prepară sub formă de infuzie, dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită. După o infuzare de zece minute, timp în care vasul este acoperit cu o farfurioară, ceaiul se strecoară. Zilnic, se consumă câte o cană cu infuzie, care se bea treptat, pe parcursul zilei. Această  terapie reface ficatul, fiind un remediu foarte eficient pentru persoanele care au fumat multă vreme. 

simeon stalpnicul png

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) este o plantă foarte valoroasă în lupta cu multe boli, iar specialiştii o recomandă frecvent în curele de dezintoxicare a organismului. Mai ales după renunţarea la fumat, planta îi ajută şi pe cei care suferă de bronşită tabacică sau de edeme asociate bolilor cardiovasculare.

Patru linguri de plantă măcinată se pun la macerat într-un sfert de litru de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul obţinut se pune într-o cană. Separat, peste planta care a rămas după filtrare  se toarnă o cană cu apă clocotită; apoi se lasă să se mai răcească la temperatura camerei şi se filtrează.

În final, se combină infuzia cu maceratul şi leacul se bea pe parcursul zilei. Este unul dintre cele mai bune remedii de detoxifiere a organismului, deoarece elimină din corp toate toxinele. Cura trebuie continuată cel puţin 21 de zile.   

Pentru combaterea efectele sevrajului, un remediu preparat din ingrediente la îndemână, are efecte miraculoase, spun cei care l-au testat.

Se folosesc zece cepe roşii (curăţate şi tăiate în cuburi) şi căţeii de usturoi (de la o căpăţână), curăţaţi şi tăiaţi mărunt. Aceste ingrediente se  pun la fiert într-un litru de lapte de capră. Când lichidul începe să fiarbă, vasul se ia de pe foc.

Leacul se lasă să se mai răcească; când este călduţ, apoi se combină cu miere, după gust. Se administrează câte o lingură, din două în două ore, de dimineaţa până seara. Cantitatea rămasă se păstrează la frigider. Se încălzeşte şi se consumă, în acelaşi mod, a doua zi. Terapia trebuie continuată, cel puţin trei zile la rând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net