Remedii sigure care vă scapă de efectele nicotinei
Renunţarea la fumat este însoţită de o perioadă stresantă. Odată cu schimbarea rutinei zilnice, de a consuma un număr de ţigări, fostul fumător se confruntă, o vreme cu numeroase simptome fizice şi psihice : nelinişte, nervozitate, insomnii, ameţeli, dureri de cap şi transpiraţii excesive. Toate aceste stări neplăcute se datorează lipsei de licotină, de care organismul a devenit dependent.
Pentru a depăşi momentele critice, fostul fumător poate să folosească remedii naturiste, care să-l ajute să-şi îmbunătăţească starea de sănătate. Specialiştii spun că nicotina nu este prezentă doar în frunzele de tutun; aceasta se regăseşte, în cantităţi mici şi în anumite legume. De aceea, în cazul multor persoane care au renunţat la fumat, s-a constatat că le-a crescut brusc apetitul pentru ardei graşi, vinete, tomate şi pentru cartofi.
Eugen Giurgiu , doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă persoanelor care au renunţat la fumat câteva leacuri naturiste, de mare ajutor, în lupta cu dependenţa de tutun.
Pedicuţa (Lycopodium clavatum), denumită în popor barba ursului, laba ursului, muşchi de pământ, piedica vântului sau cornişor este una dintre plantele foarte eficiente în lupta cu efectele sevrajului sau cu povara alcoolismului. Plante are efecte diuretice, antitumorale, antireumatismale, purgative etc.
Cei care apelează la ajutorul acestei plante trebuie să ştie că pedicuţa nu se fierbe niciodată.
Leacul cu pedicuţă se prepară sub formă de infuzie, dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită. După o infuzare de zece minute, timp în care vasul este acoperit cu o farfurioară, ceaiul se strecoară. Zilnic, se consumă câte o cană cu infuzie, care se bea treptat, pe parcursul zilei. Această terapie reface ficatul, fiind un remediu foarte eficient pentru persoanele care au fumat multă vreme.
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) este o plantă foarte valoroasă în lupta cu multe boli, iar specialiştii o recomandă frecvent în curele de dezintoxicare a organismului. Mai ales după renunţarea la fumat, planta îi ajută şi pe cei care suferă de bronşită tabacică sau de edeme asociate bolilor cardiovasculare.
Patru linguri de plantă măcinată se pun la macerat într-un sfert de litru de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul obţinut se pune într-o cană. Separat, peste planta care a rămas după filtrare se toarnă o cană cu apă clocotită; apoi se lasă să se mai răcească la temperatura camerei şi se filtrează.
În final, se combină infuzia cu maceratul şi leacul se bea pe parcursul zilei. Este unul dintre cele mai bune remedii de detoxifiere a organismului, deoarece elimină din corp toate toxinele. Cura trebuie continuată cel puţin 21 de zile.
Pentru combaterea efectele sevrajului, un remediu preparat din ingrediente la îndemână, are efecte miraculoase, spun cei care l-au testat.
Se folosesc zece cepe roşii (curăţate şi tăiate în cuburi) şi căţeii de usturoi (de la o căpăţână), curăţaţi şi tăiaţi mărunt. Aceste ingrediente se pun la fiert într-un litru de lapte de capră. Când lichidul începe să fiarbă, vasul se ia de pe foc.
Leacul se lasă să se mai răcească; când este călduţ, apoi se combină cu miere, după gust. Se administrează câte o lingură, din două în două ore, de dimineaţa până seara. Cantitatea rămasă se păstrează la frigider. Se încălzeşte şi se consumă, în acelaşi mod, a doua zi. Terapia trebuie continuată, cel puţin trei zile la rând.