Rodiile ţin inima sănătoasă
Fructul dragostei sau al vieţii, aşa cum e denumită rodia, este un super aliment. Cu o concentraţie mare de antioxidanţi, acest fruct trebuie consumat cât mai des, în special în sezonul rece.
Aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea. Sunt extrem de bogate în nutrienţi. Pot fi consumate în salate, în deserturi, dar mai ales sub formă de suc. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii, conform www.doctorulzilei.ro.
Previn îmbătrânirea
Datorită cantităţii uriaşe de antioxidanţi pe care o conţine, o doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţin cele mai recente studii. S-a descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, ale muşchilor şi ale pielii.
Previn bolile de inimă
Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.
Scad tensiunea arterială
În cazul celor care suferă de hipertensiune, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.
Previn cancerul
Substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.
Întăresc sistemul imunitar
Rodiile şi sucul lor conţin o cantitate importantă de vitamina C, esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.
Te protejează de alergii
Rodiile sunt bogate în polifenoli, susbstanţe care pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor de orice fel.