Să ne păstrăm sănătatea la cota performanțelor


    Surâsul interior, un exercițiu pentru păstrarea energiei Sursa foto:adevarul 2012 blogspot.com
Surâsul interior, un exercițiu pentru păstrarea energiei Sursa foto:adevarul 2012 blogspot.com

Sănătatea este comoara noastră de preț! De secole, înțelepții lumii pledează pentru această convingere. În mod firesc, această pledoarie este urmată de întrebarea: Cum să protejăm această comoară?

Referindu-se la metodele de protecție a sănătății noastre, ”comoara noastră de preț”, specialiștii chinezi pun accentul pe energie și au convingerea că lipsa de energie, dar și excesul acesteia în organism reprezintă cauza esenţială a bolilor.

Înțelepții chinezi  sunt preocupați de vigoarea de fiecare zi

Înţelepţii chinezi fiind preocupați de vigoarea noastră de fiecare zi susţin că fiecare dintre noi are posibilitatea să-și conserve echilibrul interior practicând anumite exerciții foarte importante pe care ei le numesc:  „poarta de aur spre fericire”.  Dacă vrem să ne păstram sănătatea la cota performanțelor, cercetătorii chinezi ne recomandă să practicăm trei exerciții și sănătatea voastră nu va avea de suferit.

În perioadele marcare de stres, alegeți o dietă specială

 În perioadele marcate de stres și la  trecerea dintre notimpuri, specialiştii chinezi ne recomandă să optăm pentru o dietă specială. În astfel de situaţii, organismul şi creierul, datorită stării de încordare, sunt supraîncălzite și atunci apare excesul de energie Yang. De aceea, pentru a readuce calmul în organism şi în creier, trebuie să consumăm alimente cu energie Yin. În astfel de situații,  meniul nostru trebuie să conțină multe fructe şi legume crude,  lapte şi brânzeturi din soia, dar și  cereale integrale. Mai mult, în momentele de încordare, specialiştii chinezi ne recomandă să nu consumăm nici un sortiment de carne.

Surâsul interior - un dialog între trup și suflet

Specialiștii chinezi susțin că bucuria și seninătatea sunt emoţii specifice inimii. Dacă aceste sentimente benefice lipsesc ( din diverse cauze), trebuie să le provocăm și această problemă delicată poate fi rezolvată cu ajutorul ”surâsului interior”. Eficiența acestui exercițiu, testată în timp,  are rezultate extraordinare asupra sănătății noastre!. Concret, dimineaţa sau când timpul ne permite, să zâmbim, dar nu în oglindă, ci în ...interior. În acele momente trebuie să ne imaginăm că ne vizualizăm organele vitale: inima, plămânii, rinichii şi lor le adresăm numai gânduri bune, de recunoştinţă şi de sănătate şi să le adresăm un zâmbet, aşa cum procedăm cu o persoană pe care o iubim.

În timpul acestui exercițiu ne împrietenim cu noi înşine

În timpul dedicat acestui exercițiu, înţelepţii chinezi au convingerea că, prin acest dialog dintre corp şi spirit avem acces la uriaşa energie pe care ne-a dăruit-o natura și noi avem datoria să învăţăm s-o folosim. 

Cele șase sunete care ne relaxează 

Pentru a fi mereu în formă şi pentru a trăi mai mult, medicina chineză ne  mai dezvăluie un secret. În acest caz, este bine să practicăm, deseori, un exercițiu la îndemâna noastră. Este vorba despre şase sunete cu efecte terapeutice. Cercetările susţinute pe această temă au demonstrat că unele unde sonore contribuie la relaxare, iar altele stimulează funcţiile organismului. Totodată, cele şase sunete terapeutice reprezintă o tehnologie la îndemâna noastră, pe cât de simplă, pe atât de eficientă, care menţine starea de sănătate a organelor interne. Terapia constă în pronunţarea fiecărui sunet de şase ori, în momentul când  respirăm şi să vizualizăm organul pe care vrem să-l stimulăm:

Pentru ficat trebuie să spunem:   „şu”;

Pentru inimă emitem sunetul: „ha”;

Pentru stomac să spunem: „hu”;

Pentru plămâni să pronunțăm sunetul „şeu”;

Pentru rinichi vom rosti sunetul„ fu”;

Pentru vezica biliară spunem: „shii”. 

vica blochina si bianca patrichi jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
astrolog madalina manole jpg
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
Imagine WhatsApp 2023 02 01 la 14 39 01 jpg
image
image
image
image
image
image
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
v1 jpg
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 01 la 14 39 01 jpg
Talibanii nu mai vor să vadă femei nicăieri jpg