Salata de păpădie te scapă de toxine

image
Foto: 123rf

Pe cât este de frumoasă, pe atât de puţin pretenţioasă. Păpădia nu are nevoie de îngrijiri speciale, însă oferă beneficii nemaipomenite pentru sănătate. Frunzele, florile, tijele şi rădăcina de păpădie sunt des utilizate în curele de detoxifiere. Este şi un înlocuitor excelent al cafelei.

  • Bun diuretic. Sunt cunoscute efectele diuretice excelente ale păpădiei. Dacă vrei să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată din tije de păpădie. Culege 6 tije de păpădie cu flori cu tot, le speli şi le tai capetele, apoi le poţi consuma proaspete, timp de două săptămâni. Regimul ajută şi în caz de gastrite, dischinezii biliare, gută, varice, ateroscleroză, diabet, litiaze biliare. Fitoterapeuţii spun că, după acest regim, vei avea un tonus mai bun, datorită eliminării reziduurilor şi a apei în exces din corp.
  • Dizolvă pietrele la rinichi. Infuzia, capsulele şi tinctura de păpădie au proprietăţi binefăcătoare în dizolvarea pietrelor la rinichi. De asemenea, îmbunătăţesc tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Curele cu păpădie curăţă corpul de toxine şi reduc erupţiile cutanate. Bea zilnic, timp de două săptămâni, câte o cană de ceai de păpădie, preparat din o lingură de rădăcină uscată şi mărunţită la 250 ml de apă clocotită.
  • Scade nivelul de colesterol „rău”. Pe lângă beneficiile aduse în cazul pietrelor la rinichi şi a tranzitului intestinal leneş, ceaiul de păpădie acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Acest ceai poate preveni anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Ca să beneficiezi de „puterile“ păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Acesta se obţine din 1 sau 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte.

Ca să faci acasă tinctură de păpădie, îţi trebuie 100 ml de suc din rădăcină proaspătă de păpădie, 18 ml de alcool de 90°, 15 ml de glicerină şi 17 ml de apă. 

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Amber Heard FOTO EPA-EFE
elena udrea adrian alexandrov jpeg
claudia patrascanu copii png
politisti germani polizei pixabay
Scoala distrusa in regiunea Herson FOTO Profimedia
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg