Scapă de cancer cu două mere pe zi! Iată câteva secrete care îți prelungesc viața

image
Două mere pe zi îți protejează ADN-ul și te scapă de cancerFoto: Shutterstock

Merele suculente, zemoase și dulci sunt cea mai bună alegere din lume. De multe ori, nici nu ne dăm seama cât de bine ne fac aceste fructe, ci ne bucurăm pur și simplu de o stare de bine și o sănătate de fier. Nu este de mirare că cercetătorii de la Harvard ne îndeamnă să înfulecăm două mere pe zi, ca să scăpăm de cancer. Și asta după ce au publicat un tratat despre alimentația ideală.

Când stai la birou toată ziua, parcă îți vine să ai tot timpul gura plină. Chipsurile, dulciurile și bomboanele sunt o opțiune la îndemână, însă știm cu toții unde ajunge acest obicei: la început apare ”burtica”, apoi, în timp, se poate ajunge la un infarct. Așa că, atunci când mergi data viioare la cumpărături, ai putea să îți iei, în schimbul ciocolatei, câteva mere pentru că pe lângă faptul că te scapă de cancer, te ferește și de infarct. Doctorul de la ”Universitatea Harvard”, din Statele Unite ale Americii, medicul William Li, vorbește, în noua lui carte publicată: ”Mănâncă ce trebuie ca să te poți lupta cu boala”, despre cum fiecare lucru pe care îl mâncăm are un efect specific de întărire a organismului.

Ajută-ți corpul să scape de cancer!

Există cinci metode prin care corpul nostru se luptă, în mod natural, contra agresiunilor, care ne îmbolnăvesc: sistemul imunitar, celulele stem, bacteriile din colon, vasele de sânge și diferitele mecanisme de protecție a ADN-ului. Aceste metode, deși eficiente în marea majoritate a cazurilor, câteodată au nevoie de un ”zvâc” în plus, pentru a-și putea face treaba. Astfel, când îți este atacat corpul, tu poți să îl ajuți, cu mare precizie, susține doctorul Li. Teoria lui William Li este că poți să fii sănătos tun dacă mănânci nutrienții necesari care îți susțin diferitele metode de apărare ale organismului tău. În acest mod, poți să previi bolile, să le tratezi și să le ții sub control.

”Rețeta” pentru cancer? Două mere pe zi

Substanțele bioactive, care se găsesc în mere, sunt ca medicamentele. Ele influențează în mod pozitiv sistemul imunitar și celulele organismului nostru. Deci ne putem procura substanțele folositoare corpului din fructe, în loc să luăm pastile. Antioxidanții sunt substanțele care luptă împotriva alterărilor ADN-ului, care, mai departe, duc la cancer. Astfel, substanțele bioactive, care determină un efect antioxidant, sunt soluția pentru persoanele cu cancer. Merele, pe lângă multe alte fructe și legume, conțin compuși antioxidanți. Aceste fructe te ajută și să îți întăreaști sistemul imunitar. De asemenea, cercetătorii au arătat că pacienții care au avut cancer de colon și care au mâncat 14 nuci pe săptămână, au avut cu 42% mai puține riscuri de recidivă a bolii. În plus, pentru persoanele care aveau cancer la sân și care beau 235 ml de lapte de soia pe zi, s-a descoperit că prezentau un risc mai scăzut cu 29% de a muri prematur.

Ce ar trebui să mănânci în funcție de boala de care suferi?

Doctorul Li, în cartea lui, spune că poți să îți alegi un anumit aliment, pentru a putea să îți ajuți organismul să lupte specific cu o anumită boală. Cancerul, care în 2018, în România, a provocat 50.902 de decese, este, în mare parte, determinat de modificări ale ADN-ului. Aceste alterații ale ADN-ului pot fi moștenite sau pot fi determinate de factori externi, precum poluarea, razele UV, stresul emoțional sau toxinele industriale. Corpul are metode proprii de a se proteja de consecințele acestor defecte, dar este bine să îl ajuți și tu, pentru orice eventualitate. Spre exemplu, scoicile conțin compuși care portejează ADN-ul, luptă contra cancerului și contra depresiei.  Studiile din Italia și Germania au arătat că substanțele bioactive din broccoli, mâncat în cantitate de 24 de grame pe zi, protejează fumătorii, care sunt predispuși la cancer, de alterările ADN. Broccoliul conține sulforafan, care este un ”ucigaș” de tumori. Turmericul este incredibil în lupta contra cancerului de colon și leucemiei, ajutând organismul să omoare celulele canceroase. Rozmarinul, busuiocul, menta și cimbrul sunt ”cavalerii pe cai albi” pentru cei care au cancer la sân. Fructele de mare, cum ar fi tonul proaspăt și moluștele, consumate în cantități de 100 de grame pe zi, reduc efectele cancerului de colon, cu 46%. Portocalele, care conțin un procent crescut de vitamina C, transformate într-un suc de 415 ml pe zi, îmbunătățesc protecția corpului împotriva schimbărilor nedorite ale ADN-ului.

image png
cub anamaria prodan png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
bratara agresor foto news.ro
Trupele speciale rusesti Speţnaz
image
image
image
image
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia