Scapă rapid de sinuzită cu hrean şi ceapă

Ultima actualizare:
Dr. Emanuel Chitescu,  medic primar O.R.L., Spitalul Clinic Sanador
Dr. Emanuel Chitescu, medic primar O.R.L., Spitalul Clinic Sanador

Ai nasul înfundat, senzaţie de durere în zona pomeţilor sau a frunţii, febră, dureri de cap, secreţii nazale abundente şi purulente?

Cel mai probabil este vorba despre o inflamaţie a sinusurilor. Pe lângă tratamentul medicamentos, există şi remedii naturale prin care poţi trata această boală. Iată patru tratamente împotriva sinuzitei!

  • Hreanul este foarte util pentru eliminarea mucusului. La fel ca ceapa, hreanul conţine sulf şi funcţionează ca un antibiotic natural. Pune hrean proaspăt ras în gură şi ţine-l până îi dispare aroma, apoi înghite-l. Repetă acest proces de câteva ori pe zi, timp de o săptămână, până când infecţia dispare, conform www.alegesanatos.ro.
  • Uleiul de oregano este bine cunoscut pentru efectele sale curative, fiind antiviral, antibacterian, antifungic, antiinflamator şi antioxidant. Pune câteva picături de ulei într-o jumătate de cană de apă clocotită. Inhalează aburul pentru a elimina congestia şi pentru a-ţi elibera sinusurile. Este indicat să faci asta în fiecare zi, până când infecţia dispare. Sau pune câteva picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă şi bea acest amestec de câteva ori pe zi.
  • Ceapa este foarte bună pentru deschiderea sinusurilor, graţie compuşilor cu sulf care luptă împotriva bacteriilor şi a ciupercilor. Taie o ceapă în bucăţi mici şi pune-le într-o oală cu apă. Lasă apa să fiarbă timp de 5 minute şi inhalează vaporii. Strecoară apoi lichidul şi bea-l. Repetă acest procedeu de câteva ori pe zi, timp de aproximativ o săptămână, şi vei scăpa de infecţie. 
  • Turmericul este recunoscut pentru proprietăţile sale antibiotice, antivirale şi antiinflamatorii. Este foarte bun pentru congestie, deoarece are un compus activ numit curcumina, care poate ajuta la vindecarea umflării ţesutului sinusurilor, precum şi la eliberarea căilor respiratorii. Amestecă pulbere de turmeric într-un pahar cu apă caldă şi fă gargară de câteva ori pe zi, timp de 5-6 zile. Mai poţi încerca să bei zilnic, timp de aproximativ o săptămână, următorul amestec: o linguriţă cu praf de turmeric şi puţină miere într-un pahar de lapte.

Cum recunoști o infecție a sinusurilor

Sinuzita reprezintă inflamația mucoasei sinusurilor paranazale. Termenul medical folosit este rinosinuzită, deoarece coexistă cu inflamația mucoasei nazale. Există 4 tipuri de sinusuri paranazale, câte 2 din fiecare: maxilare, etmoidale, sfenoidale și frontale. 


    Dr. Emanuel Chitescu,  medic primar O.R.L., Spitalul Clinic Sanador
Dr. Emanuel Chitescu, medic primar O.R.L., Spitalul Clinic Sanador

În funcție de durata simptomelor, rinosinuzitele se împart în acute (până la 4 săptămâni), subacute (până la 12 săptămâni) și cronice (peste 12 săptămâni). Simptomele rinosinuzitei se pot clasifica în semne majore (durata mai mare de 3 zile): durere de cap sau presiune facială accentuată de înclinarea capului înainte, nas înfundat, secreții nazale de aspect purulent (colorit galben sau verde) și semne minore: tuse, strănut, febră mai mult de 3 zile, scăderea mirosului, respirație urât mirositoare. 

Localizarea durerii poate varia în funcție de sinusul afectat - sub nivelul ochilor în cea maxilară, între ochi în cea etmoidală, deasupra ochilor în cea frontală, în creștetul capului în cea sfenoidală. În situația apariției acestor semne este indicat consultul ORL.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net