Scapi de scleroză dacă mănânci curcan

11 mai 2016
image
O bucată de carne de curcan mâncată o dată pe săptămână previne apariţia sclerozei multiple

S-a demonstrat ┼čtiin┼úific: o bucat─â de carne de curcan m├óncat─â o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â previne apari┼úia sclerozei multiple. Mai mult dec├ót at├ót, pentru cei ce obi┼čnuiesc s─â consume carnea ┼či dup─â 65-70 de ani, aminoacidul triptofan con┼úinut de aceasta reduce efectele degenerative ale sclerozei ┼či demen┼úei la nivel neurocerebral.

Studiul realizat de o echip─â de la Spitalul din Boston a fost desf─â┼čurat pe o perioad─â de 10 ani pe mai mul┼úi pacien┼úi diagnostica┼úi cu scleroz─â multipl─â, majoritatea de sex feminin. A fost coordonat de doctorul Francisco Quintana ┼či ├«nc─â din primele etape s-a descoperit c─â ÔÇ×alimenta┼úia influen┼úeaz─â direct evolu┼úia strocitelor, celule nervoase de mari dimensiuni, aflate ├«n creierÔÇŁ.

├Än momentul ├«n care pacien┼úii primeau la masa de pr├ónz un gr─âtar din piept de curcan (200-250 de grame por┼úia) efectele ├«mb─âtr├ónirii ├«nregistrate la nivel neurocerebral se reduceau sim┼úitor. Mai mult dec├ót at├ót, inflama┼úia neurocerebral─â specific─â sclerozei multiple era considerabil atenuat─â de triptofan, aminoacid prezent ├«n carnea de curcan. Acest aminoacid este responsabil cu starea de bine din organism ┼či cu generozitatea. El poate fi ├«nt├ólnit ┼či ├«n ou─â. ÔÇ×Ce m├ónc─âm influen┼úeaz─â abilitatea bacteriilor din intestinul nostru de a produce molecule de care creierul are nevoie pentru a func┼úiona. Odat─â privat de acestea, ├«ncepe s─â se degradeze considerabilÔÇŁ, a declarat Quintana. Triptofanul stimuleaz─â astrocitele s─â reduc─â inflama┼úia din creier ┼či s─â repare daunele produse de scleroza multipl─â. Doctorul sper─â ca ├«n viitorul apropiat ├«n tratamentul pentru scleroza multipl─â s─â fie acordat─â mai mult─â importan┼ú─â triptofanului ┼či respectiv dietei pe baz─â de carne de curcan.

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg