Scorţişoara, leac pentru cinci boli

Ultima actualizare:

Vedetă într-ale mirodeniilor prin gustul său uşor înţepător şi aroma inconfundabilă, scorţişoara face dintr-un banal orez cu lapte un adevărat deliciu şi dintr-un vin fiert o băutură care tratează nu numai răceala, dar şi multe alte afecţiuni pe care le afli din revista „Click! pentru femei“.

E bine să foloseşti din plin scorţişoara. Proprietăţile sale antivirale şi anti-microbiene, care stimulează funcţionarea sistemului imunitar, sunt binecunoscute. Scorţişoara combate frisoanele, iar combinaţia scorţişoarei cu mierea de albine este un aliat puternic în lupta cu gripa şi răceala, dar nu numai. Scorţişoara are o lungă istorie a utilizării şi astfel se confirmă beneficiile şi efectele sale ca stimulator al circulaţiei, calmant al musculaturii, carminativ, digestiv, diuretic, anticonvulsiv.

Indicată în caz de răceală

Ai răcit zdravăn dintr-o dată sau târăşti după tine o viroză care nu se mai termină? Ia o lingură de miere călduţă amestecată cu un sfert de linguriţă de scorţişoară măcinată, trei zile la rând. Acest remediu ameliorează tusea cronică, simptomele de răceală şi ajută la curăţarea sinusurilor.

Pentru artrită

Suferi de artrită? Amestecă o parte miere cu două părţi apă călduţă şi o linguriţă de scorţişoară  pulbere. Vei obţine o pastă cu care masezi uşor zona dureroasă. În majoritatea cazurilor, durerea poate ceda într-un sfert de oră. La acest tratament se poate adăuga şi câte o cană de apă fierbinte cu două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră, băută zilnic. Administrat cu regularitate, acest remediu poate ameliora chiar şi artrita cronică.

De ajutor în infecţiile urinare

Fiindcă poate să distrugă germenii cuibăriţi în vezica urinară, se recomandă să iei două linguri de scorţişoară măcinată amestecate cu o linguriţă de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Pe lângă faptul că băutura are o aromă plăcută, este şi eficientă în tratarea simptomelor neplăcute ale infecţiei urinare. 

Dacă ai colesterolul mare

În zilele noastre, marcate de stres şi oboseală, de colesterol se plânge mai toată lumea. Aşa că ar fi bine ca, înainte de a începe tratamentul cu pastile, să încerci şi o soluţie naturală cu scorţişoară. Amestecă 2 linguri de miere şi 3 linguriţe de scorţişoară cu jumătate de litru de ceai de păducel. Se ia de 3 ori pe zi.

Ameliorează infecţiile pielii

Amestecul de scorţişoară cu miere are şi proprietăţi dezinfectante. Eczemele, herpesul şi diverse alte tipuri de infecţii ale pielii se pot vindeca prin aplicarea acestuia pe zonele afectate.

image
image
image
image
image
image
970 5 fotoADocea Untold jpg
jose ruben mexic zoo jpg
masina politie foto: pexels
urcior jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
creatoare deserturi din sapun instagram jpg