Secretul tinereții veșnice: cum îți poți prelungi viața cu 9 ani

simeon stalpnicul png

Oamenii de știință au făcut o descoperire care ar putea să te ajute să trăiești considerabil mai mult și să te menții tânăr chiar și la vârste mai înaintate. 

Încă de la începuturile civilizației, omenirea a fost obsedată de secretele prelungirii vieții. Și, cu toate că încă nu s-a descoperit elixirul magic care să ne facă imuni la moarte, oamenii de știință au găsit o modalitate de a ne ține tineri mai mult timp. 

Din păcate pentru noi, nu este vorba despre o pastilă pe care o înghiți o dată și uiți de griji. Cercetătorii au ajuns la concluzia că antrenamentele intense sunt cheia unei vieți lungi. 

Mai exact, savanții au efectuat un studiu pe 5.823 de persoane și au ajuns la concluzia că cele care făceau jogging timp de 30-40 de minute, în cinci zile ale săptămânii, își mențineau celulele cam cu nouă ani mai tinere decât vârsta trecută în buletin. 

Lucrurile sunt destul de simple: nu toate celulele îmbătrânesc în același ritm, iar un stil de viață sănătos garantează menținerea lor într-o stare mai bună timp de mai mult. 

Cum au reușit savanții să determine vârsta celulelor? S-au folosit de telomeri, adică proteinele aflate la capetele cromozomilor. De fiecare dată când o celulă se înmulțește, telomerii devin mai scurți. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ei devin din ce în ce mai mici. 

Dintre participanții studiului, cei cu telomerii cei mai scurți erau cei care aveau un stil de viață sedentar. 

Și mișcarea moderată nu este suficientă pentru a o opri îmbătrânirea - este nevoie de exerciții fizice intense pentru a interi cu nouă ani. 

mihai voropchievici 1 jpeg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg