Sosul de soia previne îmbătrânirea
Ani de-a rândul, vitamina C şi vinul roşu au fost considerate principalele arme îndreptate împotriva radicalilor liberi, factori care grăbesc procesul de îmbătrânire.
Specialiştii europeni au constatat însă că, sosul de soia atât de bogat în vitaminele B, D şi E, renumiţi antioxidanţi, este mai eficient de zece ori decât vinul roşu sau decât vitamina C, în procesul de distrugere a radicalilor liberi. Sosul de soia, pe care-l putem procura din comerţ, este gustos, aromat, dar destul de sărat. De aceea, specialiştii ne recomandă să-l consumăm cu moderaţie.
Totuşi, în cel mai fericit caz, este bine să-l preparăm în casă din următoarele ingrediente: zece linguri de boabe soia fierte, două linguri de grâu fiert, trei linguri de sirop de orez sau de kefir, 300 ml de apă plată şi o linguriţă de cimbru.
Boabele de soia şi cele de grâu se trec prin maşina de tocat, iar în pasta obţinută adaugăm celelalte ingrediente, amestecându-le foarte bine. Dacă este introdus în dieta zilnică, un interval de 20 de zile pe lună, efectul revigorant al acestui remediu antiîmbătrânire se resimte foarte repede.