Spanacul îţi reglează tensiunea

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Ce e mai sănătos decât o porţie zdravănă de spanac proaspăt? Planta lui Popeye marinarul poate fi consumată crudă, în salate de primăvară sau gătită. Cele mai multe beneficii le obţineţi din salate, pentru că nu îşi pierde deloc din proprietăţile sale.

Iată câteva motive pentru care spanacul trebuie consumat cât mai des posibil: 

  • Dietă: O cană de spanac conţine aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă senzaţie de saţietate. 
  • Cancer: Flavonoidele sunt prezente din abundenţă în spanac. S-a dovedit că acestea încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac şi de piele. Mai mult, spanacul oferă o protecţie importantă împotriva apariţiei cancerului agresiv de prostată. 
  • Antiinflamator: Neoxantina şi violaxantina sunt prezente în cantităţi mari în compoziţia spanacului şi au rol antiinfalmator, conform www.sfatulmedicului.ro. 
  • Antioxidanţi: Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul şi seleniul sunt prezente în spanac. Toate acestea luptă împotriva apariţiei osteoporozei, aterosclerozei şi hipertensiunii arteriale. 
  • Tensiune arterială: Peptidele din spanac inhibă enzima de conversie a angiotensinei, reglând tensiunea arterială. 
  • Vedere: Luteina şi zeaxantina sunt antioxdidanţi prezenţi în spanac, care au rolul de a proteja ochii de apariţia cataractei, dar şi de degenerescenţa maculară legată de vârstă. 
  • Imunitate: O cană de spanac conţine peste 337 unităţi din doza zilnică de vitamina A, care nu doar protejează, ci şi întăreşte anumite puncte de intrare în corpul uman, cum ar fi membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar şi intesinal. 
  • Piele: Spanacul conţine cantităţi mari de vitamina A, care ajută la păstrarea sănătăţii pielii, la menţinerea umidităţii acesteia, luptând împotriva psoriazisului, keratinizării, acneei şi chiar a ridurilor. 
  • Oase: O cană de spanac fiert oferă organismului peste 100% din doza zilnică recomandată de vitamina K, ce poate preveni activarea excesivă a osteoclastelor, dar care susţine sinteza osteocalcinei, proteina esentială pentru menţinerea şi creşterea densităţii oaselor umane. 
  • Calcifiere: Vitamina K este o componentă esenţială a procesului numit carboxilare, ce previne formarea de calciu în tesuturi. O cană cu spanac luptă împotriva declanşării aterosclerozei, bolilor cardiovasculare şi accidentelor vasculare cerebrale. 
  • Funcţia creierului şi a sistemului nervos: Abundenţa de vitamina K din spanac contribuie foarte mult la formarea unui sistem nervos sănătos şi a funcţiei cerebrale, prin furnizarea unei cantităţi esenţiale a unui tip de grăsime esenţială pentru procesul producţiei tecii de mielină, care se află în jurul nervilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net