Spanacul ţine diabetul la distanţă
Beneficiile acestei legume sunt uriaşe! Medicii te sfătuiesc să mănânci spanac cel puţin de două ori pe săptămână. Iată de ce.
Spanacul conţine magneziu, element care ţine la distanţă diabetul de tip II.
Mai mult, acidul lipoic din spanac ajută vitaminele C şi E să regenereze ţesuturile şi să ţină în frâu glicemia. O cură de spanac face minuni pentru organismele predispuse la diabet.
Cu un puternic efect antioxidant, spanacul întârzie îmbătrânirea, împiedică formarea radicalilor liberi şi previne apariţia cancerului.
Vitaminele A, C şi E, alături de acidulul folic şi de fibre, apără organismul împotriva cancerului, în special la colon, plămâni sau sân.
În plus, studii recente efectuate de cercetători americani au demonstrat faptul că spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Astfel, o salată de spanac, mâncată la prânz, vă poate asigura o seară liniştită, fără puseuri de tensiune.
Dacă aveţi probleme cu stomacul, tot această legumă te poate ajuta: curăţă excelent căile digestive şi înlătură toxinele, fiind recomandat în curele de detoxifiere a organismului. De asemenea, este şi un foarte bun laxativ.
Specialiştii recomandă ca spanacul să nu lipsească nici din meniul copiilor.