Sparanghelul scade riscul bolilor de inimă
Sparanghel. E este o sursă de acid folic, foarte important pentru dezvoltarea celulară. Doar 200 grame de sparanghel oferă peste 70% din necesarul zilnic de acid folic. Consumul de sparanghel este benefic şi pentru sănătatea sistemului cardiovascular.
Mazăre verde. Este bogată în vitaminele din complexul B, acid folic, proteine şi carbohidraţi. Ajută la metabolizarea grăsimilor din organism. Mazărea verde este bogată şi în carotenoizi, printre care luteina şi zeaxantina, care au puternice proprietăţi antioxidante, care îmbunătăţesc vederea şi previn degenerarea maculară.
Spanac. E o sursă importantă de vitamine şi minerale, în special vitamina A, extrem de importantă pentru sistemul cardiovascular. O porţie de 200 de grame de spanac oferă organismului peste 290% din necesarul zilnic de vitamina A.
Conţine şi vitamina K, esenţială pentru sănătatea oaselor. Spanacul are şi proprietăţi antioxidante şi ajută la prevenirea cancerului.
Salată verde. Are un conţinut caloric extrem de redus, însă conţine multe vitamine şi minerale, în special vitamina C şi betacaroten care reduc nivelul de colesterol şi controlează nivelul de zahăr din sânge.