Spune-mi unde-ţi apar coşurile ca să-ţi spun ce probleme de sănătate ai

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aşa cum durerile, senzaţiile ciudate sau stările de rău sunt simptome ale unor boli, experţii spun că inclusiv coşurile de pe faţă sunt o „oglindă” a ceea ce se întâmplă în organismul tău. Mai concret, zonele cu acnee corespund unui organ şi relevă o problemă de sănătate.

  • Pe frunte. Ni se spune adesea că hidratarea şi alimentaţia corespunzătoare sunt esenţiale pentru frumuseţea pielii. În lipsa acestora, efectele se văd pe frunte, susţine Emma Hobson, managerul unui institut de dermatologie din Australia, citată de Daily Mail. Această zonă se crede că e legată de intestinul subţire şi de vezica urinară, astfel încât coşurile apărute aici indică o dietă săracă în nutrienţi, stres, deshidratare sau intoleranţe alimentare.
  • Pe bărbie. Este zona principală pe care apar coşurile în adolescenţă. Apar atunci când în organism se produc fluctuaţii hormonale, atât la 13-14 ani, cât şi la 20, la 30 de ani sau în perioada menstruaţiei. Bărbia este, de asemenea, legată de intestinul gros, astfel încât alergiile alimentare şi o alimentaţie necorespunzătoare pot fi vinovate.
  • Pe obraji. Erupţiile de pe obraji sunt adesea legate de o problemă la plămâni, cauzată fie de poluare, fie de alergenii din aer.
  • Între sprâncene. Zona aceasta indică o intoleranţă la lactoză sau o suferinţă a ficatului. În acest din urmă caz, e bine să evitaţi alcoolul şi consumul de alimente grele, seara târziu.

simeon stalpnicul png
  • Zona T. Este prima pe care se văd suferinţele pancreasului, precum şi toxinele acumulate în organism. E o altă zonă afectată de deshidratare, consum exagerat de alcool şi de alimente bogate în grăsimi.
  • Zona buzelor. Coşurile apar aici în perioada mai sensibilă a lunii, dar şi dacă nu mănânci suficiente fibre.
  • Urechi, tâmple. Coşurile din această zonă sunt cauzate cel mai probabil de stres şi oboseală. Pentru a evita problema, specialista vă sugerează să dormiţi cel puţin şapte ore pe noapte şi să zâmbiţi mai mult.
  • Pe gât. Zona aceasta nu e aşa încărcată cu glande sebacee cum este faţa, prin urmare, apariţia coşurilor este mai puţin întâlnită. Cel mai probabil are legătură cu o afecţiune internă, dată de glanda tiroidă. Persoanele care fac coşuri pe gât au un nivel mai scăzut de progesteron în organism, acest hormon fiind cheia în lupta împotriva acneei. 

Greşeli de evitat

Tratamentul acneei variază de la caz la caz. Nu există o soluţie minune sau o reţetă universal valabilă. În principiu, trebuie să ai grijă să eviţi anumite greşeli:

  • Nu te spăla excesiv, cu săpun. Acesta usucă şi irită şi mai mult pielea. Foloseşte geluri şi loţiuni de curăţare speciale pentru tenul acneic. Apa prea caldă face şi ea rău.

simeon stalpnicul png
  • Fondul de ten sau corectorul protejează faţa, afară. E bun şi la serviciu, pe parcursul zilei, însă nu merge machiată la sală, să transpiri cu „tencuiala” pe faţă, pentru că aceasta „sufocă” porii.
  • Anumite cosmetice ce conţin substanţe comedogene pot fi şi de vină. Ca o soluţie, poţi încerca să-ţi schimbi cosmeticele.
  • Coşurile apar şi în urma frecării pielii de gulere, dacă ai obiceiul să-ţi pui mâna murdară pe faţă sau în urma folosirii în exces a telefonului mobil lipit de obraji. Acesta este o sursă de microbi şi trebuie frecvent curăţat cu şerveţele antibacteriene.

Cum să-ţi îngrijeşti faţa

  • Încearcă să te abţii de la a stoarce coşurile pentru că rişti o suprainfectare. În plus, aşa apar cicatricile.
  • Înainte de culcare, demachierea şi curăţarea temeinică a feţei sunt absolut esenţiale. Apoi aplică un tratament împotriva coşurilor, recomandat de medicul dermatolog. 

simeon stalpnicul png
  • Dimineaţa, spală-te pe faţă, aplică o cremă hidratantă cu factor de protecţie, după care poţi aplica fondul de ten. Acesta e bine să fie fluid, noncomedogenic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net