Ștevia îți scade pofta de dulce
Ștevia este o plantă cu numeroase beneficii, de aceea ar trebui să o consumi la începutul fiecărei primăveri. Gustul său puțin acrișor este dat de acidul oxalic.
Persoanele cu artrită sau pietre la rinichi ar fi bine să consume ștevie în cantități mici, întrucât acidul oxalic poate agrava aceste afecțiuni. Planta are un gust deosebit la începutul primăverii, dar, o dată cu trecerea timpului, devine amară.
Ștevia conține tanini, principii amare, rășini și un ulei volatil care nu este metabolizat de corpul uman și este eliminat fără ca vreo calorie să fie absorbită. Extrem de bogată în fosfor, calciu, zinc, mangan, magneziu, fier și îmbogățită cu vitaminele A și C.
Are proprietăți atibacteriane, antiseptice, antioxidate pentru organismul tău, este antiglicemică și antihipertensivă. Te poate ajuta și în cazul tranzitului, deoarece are efecte depurative, laxative și purgative.
Dacă vrei să slăbești
Ștevia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, scade apetitul și pofta de dulce și favorizează pierderea kilogramelor în exces.
Bea 2-3 cești de ceai de ștevie pe zi pentru a-ți scădea și tensiunea arterială.
Are un puternic efect detoxifiant, deoarece accelerează tranzitul intestinal, ușurând digestia.
Pont
Bea o ceașcă de ceai după fiecare masă.