Știți că și cafeaua decofeinizată conține substanțe nocive ?


    Cercetătorii au constatat că și cafeau decofeinizată este nocivăSursa foto: doxologia.ro
Cercetătorii au constatat că și cafeau decofeinizată este nocivăSursa foto: doxologia.ro

Pentru a alunga oboseala acumulată și stresul multe persoane consumă mai multe cești de cafea pe zi. Când este consumată în exces, cafeaua are efecte negative asupra organismului, deoarece contribuie la creşterea nivelului de colesterol „rău”.

În această situația de vină este cafestolul, un compus care apare în compoziţia cafelei, atunci când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase). Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant (de cinci ceşti de cafea pe zi, timp de o lună) cresc nivelul colesterolului cu un procent de 7%.

Și cafeauna decofeinizată este nocivă

În mod surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine cafestol, substanța nocivă prezentă în cafeaua naturală. De aceea,  persoanele care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest tip de cafea se înșală. Cafeaua decofeinizată, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, îngurgitează şi cafestol, o substanţă nocivă pentru organism.       

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
Burleanu, Sportpictures jpg
image
image
image
image
image
image
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg