Studiu. Membrana virusului SARS-CoV-2 este distrusă de apa de gură

Ultima actualizare:

Informații noi despre coronavirus. Un studiu recent, efectuat de către Universitatea din Valencia indică faptul că membrana virusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată prin folosirea apei de gură.

Apa de gură ar putea fi eficientă în lupta împotriva coronavirusului
Apa de gură ar putea fi eficientă în lupta împotriva coronavirusului

Studiul, realizat de Universitatea din Valencia (UV), alături cu Dentaid Research Center şi publicat în Journal of Oral Microbiology, a determinat că dezintegrarea membranei coronavirusului se produce la intrarea în contact cu Clorura de Cetilpiridinium, o substanță des întâlnită în componența apei de gură. 

Studiul Universității din Valencia a dezvăluit că virusul SARS-CoV-2 se multiplică activ în glandele salivare. Așadar, saliva persoanelor infectate cu noul coronavirus prezintă o puternică încărcătură virală, conform cercetătorilor, conform Adevărul.

Apa de gură ar putea inactiva anumite virusuri transmise pe cale aeriană

De altfel, mai multe studii anterioare au demonstrat că folosirea apei de gură are capacitatea de a inactiva anumite virusuri care sunt transmise prin aer, între care se numără şi unele coronavirusuri, inclusiv SARS-CoV-2. La ora actuală, mulți medici stomatologi recomandă pacienților realizarea de clătiri bucale cu CPC pentru a ajuta la reducerea riscului de contaminare.

"Acest studiu este important pentru că pune bazele unor viitoare investigaţii pentru a demonstra că utilizarea apei de gură este o strategie complementară pentru a evita transmiterea boilor infecţioase respiratorii cauzate de coronavirusuri, precum cel gripal şi SARS-CoV-2", a precizat Manuel Bańó, cercetător la Dentaid Research Center.

   Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net