Studiu: O nouă concluzie referitoare la consumul sănătos de ouă

Mai mult, alţii consideră că oul este unul dintre alimentele cele mai alergice.

În schimb, cercetătorii de la Tongji Medical College din China şi cei de la Harvard School of Public Heallth demontează miturile restrictive pentru consumul ouălelor în cazul persoanelor suferinde de boli de nutriţie şi de inimă: „Un ou pe zi nu te trimite la doctor!".

Deoarece ouăle sunt o sursă de minerale şi de proteine sănătoase, precum şi de acizi graşi nesaturaţi, susţin realizatorii acestui studiu, oul ca aliment poate ajuta la menţinerea sub control a factorilor de risc cardiovascular.

Într-o pledoarie pe tema miturilor referitoare la ou, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare pledează, de asemenea, pentru valoarea nutriţională a oului. Mai mult, specialistul nostru susţine că oul vine de hac colesterolului: "Este adevărat că gălbenuşul de ou conţine mult colesterol. În acelaşi timp însă, gălbenuşul este o sursă bună de lecitină - o substanţă care previne depunerea colesterolului sub formă de aterom pe vasele sangvine.

De aceea, putem spune că din punct de vedere al aportului de colesterol, oul este neutru, el nu creşte colesterolul datorită lecitinei. In acelaşi timp, lecitina menţine sănătatea celulei nervoase, a creierului".

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
FotoJet (1) jpg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
image png
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
David Petraeus Foto Profimedia
Aragaz - gaze FOTO Shutterstock
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg