Sucul de sfeclă roşie, de ajutor în cazul celor cu hipertensiune arterială

Ultima actualizare:

    Consumul zilnic de suc de sfeclă roşie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterialăFoto: Shutterstock
Consumul zilnic de suc de sfeclă roşie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterialăFoto: Shutterstock

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Queen Mary din Londra, consumul zilnic de suc de sfeclă roşie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterială, deoarece menţine nivelul tensiunii în limite normale.

Cercetătorii au constatat că tratamentul constând în consumul unei căni de suc de sfeclă roşie (250 ml) pe zi înregistrează o scădere considerabilă a tensiunii arteriale cu circa 10 mm Hg (13,5 g/cm2). Specialiştii britanici apreciază că azotul prezent în compoziţia rădăcinilor de sfeclă se transformă în acid azotic, o substanţă care dilată vasele de sânge şi stimulează fluxul sanguin.

 În opinia specialiştilor britanici, consumul sucului de sfeclă roşie sau a legumei este o metodă simplă de a trata hipertensiunea arterială. Netratată, această afecţiune creşte riscul de atac de cord şi cerebral.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net