Sucul de sfeclă roşie, un remediu sigur pentru hipertensiunea arterială

Ultima actualizare:

    Sfecla roșie tratează hipertensiunea arterială  Sursa foto: Shutterstock
Sfecla roșie tratează hipertensiunea arterială Sursa foto: Shutterstock

O veste bună pentru persoanele cu hipertensiune arterială ! Sucul de sfeclă roșie, consumat zilnic, este benefic pentru sănătatea hipertenivilor, deoarece menține nivelul tensiunii arteriale în limite normale. Aceasta este recomandarea cercetătorilor de la Universitatea Queen Mary din Londra.

Specialiștii britanici au constatat că  „tratamentul”, constând în consumul unei căni de suc de sfeclă roşie (250 ml) pe zi înregistrează o scădere considerabilă a nivelului tensiunii arteriale cu circa 10 mm Hg (13,5 g/cm2). Cercetătorii londonezi  apreciază că azotul prezent în compoziţia rădăcinilor de sfeclă se transformă în acid azotic, o substanţă care are proprietatea să dilate vasele de sânge şi să stimuleze fluxul sanguin.  În opinia specialiştilor britanici, consumul sucului de sfeclă roşie sau a legumei este o metodă simplă, la îndemâna hipertensivilor, de a trata această afecțiune gravă.  Din păcate, netratată, hipertensiunea arterială creşte riscul de atac de cord şi cerebral.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net