Sucul de sfeclă roşie, un remediu sigur pentru hipertensiunea arterială
O veste bună pentru persoanele cu hipertensiune arterială ! Sucul de sfeclă roșie, consumat zilnic, este benefic pentru sănătatea hipertenivilor, deoarece menține nivelul tensiunii arteriale în limite normale. Aceasta este recomandarea cercetătorilor de la Universitatea Queen Mary din Londra.
Specialiștii britanici au constatat că „tratamentul”, constând în consumul unei căni de suc de sfeclă roşie (250 ml) pe zi înregistrează o scădere considerabilă a nivelului tensiunii arteriale cu circa 10 mm Hg (13,5 g/cm2). Cercetătorii londonezi apreciază că azotul prezent în compoziţia rădăcinilor de sfeclă se transformă în acid azotic, o substanţă care are proprietatea să dilate vasele de sânge şi să stimuleze fluxul sanguin. În opinia specialiştilor britanici, consumul sucului de sfeclă roşie sau a legumei este o metodă simplă, la îndemâna hipertensivilor, de a trata această afecțiune gravă. Din păcate, netratată, hipertensiunea arterială creşte riscul de atac de cord şi cerebral.