Sucurile naturale, cea mai bună dietă

Una dintre cele mai eficiente metode de a echilibra greutatea corpului este să îi dăm alimentele cele mai potrivite. Iar pentru că sunt sărace în calorii, proteine şi lipide, sucurile de legume şi fructe pot asigura necesarul de vitamine, minerale, enzime şi glucide, într-un mod foarte uşor asimilabil.

Ce legume şi fructe să alegi

Cele mai indicate legume sunt morcovii, sfecla roşie, ţelina, varza, brocoli, urzica, guliile, pătrunjelul şi castravetele. De obicei sucurile de legume sunt mai concentrate şi pot fi diluate cu puţină apă. Gustul se poate îmbunătăţi cu ghimbir sau lămâie sau poţi să le bei împreună cu un pahar de apă. Iar cele mai indicate fructe sunt grapefruitul, merele, strugurii, pepenele, lămâile şi în general fructele care se coc în sezon.

Cură de 10 zile

Este bine să începi cu o cură de 10 zile, în care să consumi numai lichide: sucuri, apă sau ceaiuri din plante medicinale. Apoi poţi combina sucurile cu salatele sau poţi să mai continui încă 10 zile cu sucuri. Senzaţia de foame şi de poftă dispare treptat pe măsură ce te obişnuieşti cu alimentele sănătoase şi corpul este eliberat de anumite toxine.

O astfel de cură de detoxifiere şi pierdere în greutate poate dura mai multe săptămâni sau cât e nevoie pentru a atinge greutatea dorită. Este bine să îţi asculţi organismul şi să nu forţezi atunci când te simţi epuizat o perioadă de mai multe zile. Dieta se poate relua după o perioadă în care continui cu salate de crudităţi, fructe şi nuci.

Perioadă de revenire

La fel de importantă ca şi cura, este perioada de revenire. Nu este bine să mănânci imediat alimente concentrate, bogate în proteine şi lipide sau cu multe calorii, mese abundente din mâncăruri gătite, o perioadă de cel puţin jumătate din cât a durat cura. Atunci când greutatea este în exces, sunt în funcţie de de situaţie şi alte procese corporale dezechilibrate.

Trebuie să considerăm slăbirea în greutate ca un proces de vindecare profundă. Pe perioada curei este posibil să se reactualizeze pentru scurte perioade de timp, anumite inflamaţii sau afecţiuni pe care le-ai avut, dar este un fenomen trecător şi normal, ca parte a procesului de vindecare a întregului corp.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub claudia pavel cream png
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg