Sughițul cronic se tratează cu remedii naturale


    O felie de lămâie combate sughițul Sursa foto:mclick.ro
O felie de lămâie combate sughițul Sursa foto:mclick.ro

Despre sughițul cronic terapeuții susțin că tratamentul acestuia variază în funcție de cauza care l-a produs. Episoadele scurte de sughiț pot fi tratate cu remedii naturale simple care ajută la liniștirea fenomenului. Unii specialiștii recomandă și tratamentele alternative, cum ar fi acupunctura.

Abținerea respirației

Abținerea de la a respira, cât mai mult timp posibil, obligă organismul  să facă eforturi pentru a asigura un nivel avantajos de oxigen. Dacă în acest interval  persoana afectată de sughiț începe să și numere,  aceasta  va fi preocupată să-și mențină respirația și să numere, în același timp; de aceea, șansele de a scăpa de sughiț sunt maxime.

Apa este un remediu sigur

Când apare sughițul, apa nici prea caldă, nici prea rece, se bea cu înghițituri mici. S-a constatat că acest remediu simplu, natural are efecte imediate. Totodată,  se poate încerca și gargara cu apă la temperatura camerei.

Lămâia, un leac eficient

Lămâia este un remediu dovedit care liniștește sughițul.  Când intervine sughițul, se mestecă o felie de lămâie. Gustul acru al acestui fruct șochează organismul și atenția acestuia se mută  de la spasmele sughițului la senzația acră.    

Zahărul are efect sigur

O linguriță de zahăr sau un cub de zahăr, mestecat încet sau ținut sub limbă,  rezolvă repede  problema aceasta neplăcută.

Semințele de chimen, înghițite cu apă, alungă sughițul

În cazul sughițului sâcâitor, nutriționiștii recomandă să se folosească semințele de chimen ( o linguriță) care se  înghit cu apă ( o jumătate de pahar fără să fie mestecate. Când sughițul se repetă la intervale scurte de timp, nuțriționiștii recomandă și infuzia de chimen. Aceasta se prepară dintr-o linguriță de semințe și o cană de apă clocotită, timp de 5 minute. Infuzia se bea pe parcursul zilei.

Infuzia din semințe de mărar  combate sughițul prelungit

S-a constatat că sughițul prelungit, care durează mai mult de cinci minute,  poate fi combătut cu ajutorul infuziei de semințe de mărar.  O linguriță de semințe de mărar se opărește cu 250 ml apă clocotită și    se infuzează 3 minute: Ceaiul se bea cald, neîndulcit.

Tinctura de valeriană calmează sughițul

Această tinctură este un relaxant al sistemului nervos și al mușchilor. De aceea este un fapt dovedit că tinctura  de valeriană calmează sughițul.  Când apare sughițul  se administrează tinctură de valeriană diluată în apă: o linguriță rasă de valeriană și cinci părți  de apă . Licoarea se bea repede, cu înghițituri mici.          

cub vica blochina png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Michael Klein, Facebook jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
ceai somn jpg
anca turcasiu si loredana groza jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Diana și Charles jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg