Sunete terapeutice prin care ne curățăm organismul. Medicina chineză ne dezvăluie secrete prețioase

Ultima actualizare:

    Medicina tradițională chinezească dezvăluie multe secrete pentru menținerea sănătățiiFoto: pixabay.com
Medicina tradițională chinezească dezvăluie multe secrete pentru menținerea sănătățiiFoto: pixabay.com

Referindu-se la starea de sănătate, medicina chineză pune accentul pe energie. În opinia specialiştilor chinezi, lipsa de energie sau excesul acesteia în organism reprezintă cauza esenţială a bolilor. În această privinţă, înţelepţii chinezi susţin că, pentru a ne conserva echilibrul interior, trebuie să practicăm câteva exerciţii foarte importante numite „poarta de aur spre fericire”:

Iată cele mai importante exerciţii:

Alimentația optimă

La trecerea dintre anotimpuri şi în perioadele marcate de stres, specialiştii chinezi ne recomandă să optăm pentru o dietă specială.

În astfel de situaţii, organismul şi creierul sunt supraîncălzite de starea de încordare (şi atunci apare excesul de energie Yang). De aceea, pentru a readuce calmul în organism şi în creier), trebuie să consumăm alimente cu energie Yin. Concret, trebuie să ne hrănim cu multe fructe şi legume crude, cu lapte şi brânzeturi din soia şi cu cereale integrale. În acele momente de încordare, specialiştii chinezi recomandă să nu consumăm nici un sortiment de carne.

Surâsul interior, pentru o relaxare perpetuă

Medicina chineză consideră că bucuria şi seninătatea sunt emoţii specifice inimii. Atunci când aceste sentimente lipsesc trebuie să le provocăm. Problema aceasta delicată poate fi rezolvată cu ajutorul surâsului interior, iar eficienţa acestui exerciţiu a fost testată în timp.

Concret, dimineaţa sau când timpul ne permite să zâmbim, dar nu în oglindă, ci în interior. Trebuie să ne vizualizăm organele vitale: inima, plămânii, rinichii şi să le adresăm numai gânduri bune, de recunoştinţă şi de sănătate şi să le adresăm un zâmbet, aşa cum procedăm cu o persoană pe care o iubim. În acest mod ne împrietenim cu noi înşine, susţin înţelepţii chinezi, iar prin acest dialog dintre corp şi spirit avem acces la uriaşa energie pe care ne-a dăruit-o natura, iar noi trebuie să învăţăm s-o folosim. 

Pentru a fi mereu în formă şi pentru a trăi mai mult, medicina chineză ne recomandă să practicăm, deseori, cele şase sunete cu efecte terapeutice. Cercetările susţinute au demonstrat că unele unde sonore contribuie la relaxare, iar altele stimulează funcţiile organismului. În acelaşi timp, cele şase sunete terapeutice reprezintă o tehnică la îndemâna noastră, pe cât de simplă, pe atât de eficientă pentru menținerea stării de sănătate a organelor interne.

Terapia constă în pronunţarea fiecărui sunet de şase ori, în momentul când respirăm şi să vizualizăm organul pe care vrem să-l stimulăm.

1. Pentru ficat trebuie să spunem:  „şu”;

2. Pentru inimă: „ha”;

3. Pentru stomac: „hu”;

4. Pentru plămâni: „şeu”;

5. Pentru rinichi: „ fu”;

6. Pentru vezica biliară: „shii”. 

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net