Supa de păpădie, benefică în cazurile de Alzheimer
Păpădia este ingredientul principal în prepararea unui remediu pentru persoanele care se confruntă cu boala lui Alzheimer.Păpădia este o plantă care conține o cantitate importantă de lecitină și de colină. Bolnavii de Alzeiheimer se confruntă adesea cu deficitul de acetilcolină, substanță care joacă un rol esențial în procesele de cunoaștere și de gândire rațională.
De asemenea,o bună parte dintre ingredientele acestei supe conțin colină, o substanță pe care cercetătorii o consideră de bun augur pentru cei care sunt victimele acestui sindrom. Supa de păpădie se prepară din următoarele ingrediente: flori și tulpini de păpădie, boabe de fasole și linte, urzici, nuci măcinate, semințe de in și de mac, orz, grâu încolțit.
Supa trebuie asezonată
Supa trebuie asezonată cu salvie, cimbru, roiniță și rozmarin. Nutriționiști mai precizează că nu trebuie să se includă toate ingredientele la prepararea acestui remediu. Persoana care prepară supa poate să aleagă ingredientele încât acestea să confere preparatului un gust plăcut. În privința acestu preparat, cercetătorii susțin că persoanele care consumă o astfel de supă are șanse în privința gândirii raționale și procesului de cunoaștere.