Tarhonul are puterea de a elimina toxinele din corp și de a calma migrenele

Ultima actualizare:

    Tarhonul se poate folosi atât verde, cât și uscatFoto: Shutterstock
Tarhonul se poate folosi atât verde, cât și uscatFoto: Shutterstock

Tarhonul are surprinzătoare calităţi terapeutice. Fie că vorbim despre regenerarea ficatului, despre reducerea nivelului colesterolului “rău”, despre curăţarea vaselor de sânge sau despre oboseala cronică, pentru toate aceste “afecţiuni ale secolului”, tarhonul este un remediu cu calităţi terapeutice surprinzătoare.

De asemenea, în cazul unui regim hiposodic, eficient în afecţiuni renale, stomacale, cardiovasculare sau reumatice, tarhonul înlocuieşte de minune sarea. Dacă medicul fitoterapeut v-a recomandat o cură de detoxifiere, profitaţi de valoarea terapeutică a tarhonului, care elimină toxinele din corp.

Maceratul de tarhon, bun pentru detoxifiere

Cum se prepară, cum se administrează: Pentru prepararea maceratului folosim cinci linguri de materie vegetală uscată, bine mărunţită. Deasupra se toarnă 40 de linguri de oţet de mere cu miere. Preparatul se lasă să se macereze, timp de 14 zile, într-un borcan închis ermetic, după care se filtrează. Zilnic se administrează câte cinci linguriţe, amestecate într-o ceaşcă de ceai de cătină, de soc sau de urzică.

Acest remediu este foarte eficient şi pentru copiii care se confruntă cu tulburări de creştere.

Tarhonul, calmant excelent pentru migrene

Tarhonul are proprietăţi calmante excelente. Fie că durerile de cap apar la schimbările de temperatură subite, în caz de oboseală, fie că se repetă la persoanele cu probleme digestive, în urma unei mese copioase, cauzate de o bilă leneşă, infuzia de tarhon este un calmant excelent pentru migrene rebele. 

Cum se prepară, cum se administrează: Peste o linguriţă de frunze uscate (sau două linguriţe de frunze proaspete) de tarhon se toarnă o cană de apă clocotită şi se lasă să se infuzeze. După 15 minute, se strecoară şi ceaiul se bea cald, pe stomacul gol. Se recomandă câte două căni pe zi, vreme de trei-patru zile, dar și după ameliorarea durerii.      

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net