Te doare capul? Fă masaj cu ulei de mentă!
Localizate sau difuze, de mare intensitate sau nu, durerile de cap sunt sâcâitoare.
Cel mai adesea, acestea sunt cauzate de vasele de sânge care se umflă şi pun presiune asupra ţesuturilor. Iată câteva remedii naturale cu care poţi alunga aceste dureri.
Uleiul esenţial de mentă
Amesteci 1-2 picături de ulei esenţial de mentă cu o picătură de ulei de măsline, apoi masezi uşor tamplele, de 3-4 ori pe zi, dacă suferi de dureri de cap frecvente sau imediat după începerea durerii.
Gheaţă
Frigul intens cauzat de un pachet de gheaţă are o acţiune vasoconstrictoare. Înveleşte o pungă de gheaţă într-o cârpă şi aplică pe frunte. Las-o să acţioneze până la cinci minute, iei o pauză mică, apoi poţi aplica din nou.
Infuzia de ghimbir
Rădăcina de ghimbir are o acţiune anticoagulantă, similară cu cea a aspirinei, adesea folosită pentru a calma durerile de cap. Se taie 3-4 felii subţiri de rădăcină de ghimbir, le laşi la infuzat timp de 20 minute în 250 ml de apă clocotită. Poţi să bei 2-3 căni pe zi.
Ulei esenţial de lavandă
Lavanda are puternice proprietăţi calmante, antispastice şi analgezice, astfel că este recomandată pentru dureri de cap cauzate de stres brusc, emoţie sau oboseală. Masezi uşor fruntea, tâmplele şi gâtul cu ulei esenţial de lavandă, de 3-4 ori pe zi, în cazul în care te confrunţi des cu astfel de dureri sau doar la nevoie, dacă durerile sunt sporadice.
Băi calde la picioare
Apa caldă dilată vasele de sânge ale picioarelor, ceea ce atrage sânge din corp şi cap spre picioare. Vasele de sânge de la cap se descongestionează treptat şi durerea va dispărea. Ţii picioarele -într-un lighean cu apă caldă între 10 şi 20 de minute.
Tinctura de păpădie
Durerile de cap sunt cauzate şi de suprasolicitarea ficatului, din cauza abuzului de mâncare. Tinctura de păpădie este un stimulent puternic pentru ficat, de aceea aceasta poate ajuta la atenuarea durerilor de cap. Tratamentul constă în administrarea a 30-50 picături de tinctură în fiecare zi, diluate într-un pahar cu apă, înainte de masă.
Compresă caldă
Durerile de cap provocate de stres trec cu ajutorul unei comprese calde. Căldura generată de compresă duce la relaxarea muşchilor încordaţi de la nivelul gâtului, responsabili de provocarea durerilor de cap. Iei un prosop, îl bagi în apă fierbinte, în storci uşor, apoi îl aplici pe ceafă. Laşi să acţioneze câteva minute. Repeţi până când simţi că durerea cedează, conform www.sfatulmedicului.ro.