Te doare capul? Pune pe frunte cartof crud
Durerile de cap ne chinuie mai ales când temperaturile ajung să fie tot mai ridicate. O cataplasmă este cel mai bun remediu pentru astfel de neplăceri. Fitoterapeutul Cristina Bălănescu ne spune din ce se prepară compresele salvatoare şi cât de repede trec durerile.
Cartof crud şi ras
Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spală sub jet de apă şi se rad cu tot cu coajă, aplicându-se pe o bucată de pânză îngustă. Aceasta se aşează pe zona dureroasă: frunte, creştetul capului, tâmple, ceafă. Se lasă 20 de minute după care se înlătură. Se pot face aplicaţii de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute.
Frunze proaspete de iederă
Se zdrobesc şi se aşază în strat subţire pe o bucată de pânză. Această cataplasmă se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicaţii de 3 ori pe zi la interval de 2 ore.
Muşeţel flori, urzică – frunze şi pătlagină – frunze
Toate proaspete, se zdrobesc, se aşază în strat subţire pe o bucată de pânză, amestecând plantele. Cataplasma se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se menţine 20 de minute. Se pot aplica de 4-5 ori pe zi la interval de 30 minute.