Teorii dovedite despre sex

image

Peste 70 % din români consideră că armonia în cuplu depinde de viaţa sexuală satisfăcătoare. Cu toate acestea, în cele mai multe cupluri, viaţa sexuală a trecut pe un loc secund sau lipseşte din cauza orelor petrecute peste program la locul de muncă. Specialiştii ne spun să nu neglijăm viaţa sexuală, deoarece sexul are numeroase beneficii asupra sănătăţii dovedite ştiinţific.

Sexul alungă stresul

Deşi este o teorie care stârneşte zâmbetul, specialiştii aduc argumente solide pentru a o susţine. Astfel, în timpul actului sexual se elimină endorfina, numită hormonul bunei-dispoziţii.

Specialiştii americani de la Universitatea de Stat din Arizona au studiat comportamentul a 58 de femei de vârstă medie şi au observat că acelea care aveau o activitate sexuală activă veneau la serviciu mult mai bine dispuse şi cu un chef mai mare de muncă. În plus, erau mai puţin stresate decât colegele lor.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au mai descoperit că persoanele care au o stare permanentă de bună dispoziţie au şanse mai mari să aibă o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Orgasmul previne atacul de inimăDeşi beneficiile sexului asupra activităţii cardiace au fost puse sub semnul întrebării de-a lungul timpului, specialiştii au ajuns la concluzia că, într-adevăr, o activitate sexuală moderată face bine inimii.

Mai exact, bărbaţii care experimentează trei sau patru orgasme pe săptămână au un risc mai mic de a suferi un atac de inimă sau un accident vascular cerebral. Explicaţia: mişcările din timpul unei partide de sex relaxează muşchii inimii.

Află și alte teorii pe clicksanatate.ro

maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
jude law phillipa coan jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
horia tecau jpg
accident autostrada jpg
telefon imagine ilustrativa foto Daniel Guță jpg
image
image
image
image
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg
harry charles jpg