Terapia cu apă de mare întăreşte imunitatea
Băile în apă sărată, asociate cu aer marin, sunt benefice pentru oricine, dar mai ales pentru cei care suferă de boli respiratorii, ca sinuzita sau astmul, de afecţiuni dermatologice, neurologice sau reumatice, după cum poţi afla din noul număr al revistei „Click! pentru femei“.
Fototerapie şi talaso terapie
Cicatricele, acneea, dermatita, psoriazisul sunt câteva dintre problemele pielii care se pot ameliora prin fototerapie (terapie cu lumină) şi talasoterapie (terapie cu apă de mare). Ambele opresc multiplicarea bacteriilor şi previn infectarea rănilor. Prin băile în mare, aproximativ 90 de oligoelemente (sulf, magneziu, clor, sodiu) pătrund în piele şi o regenerează. Magneziul este unul dintre aceste substanţe care au efect antistres şi de combatare a anxietăţii. Nu întâmplător, te simţi lipsit de griji şi de relaxat după câteva zile petrecute pe litoral.
Efect antibiotic
Dacă te încearcă o răceală exact înainte să pleci la mare, nu-ţi amâna plecarea! Apa sărată de mare creşte imunitatea, alungă simptomele virozelor şi-ţi eliberează sinusurile. Asemănătoare din punctul de vedere al compoziţiei cu cea a plasmei sangvine, apa de mare este absorbită rapid de piele în timp ce înoţi. Sărurile minerale şi aminoacizii din apa sărată, precum şi climatul marin care conţine ioni negativi, au efect antibacterian şi antibiotic, ceea ce stimulează capacitatea de apărare a corpului de agenţii patogeni.
Împotriva osteoporozei
Expunerea la soare şi băile în mare curăţă tenul şi reglează producţia de sebum, ceea ce alungă acneea. Acestea nu sunt singurele avantaje. La nivelul pielii, se sintetizează vitamina D, cu rol în păstrarea densităţii osoase şi în creşterea imunităţii. Vitamina D previne nu doar osteoporoza, ci şi dezvoltarea unor forme de cancer, cum este melanomul.