Terapia cu pietre îţi redă energia
Astenia de primăvară îţi face probleme? Şedinţele de litoterapie, care folosesc puterile binefăcătoare ale pietrelor, îţi refac echilibrul psihic şi energetic al corpului. Citeşte mai multe în revista Click! Sănătate de martie!
Cuvântul litoterapie vine din grecescul „lithos", care înseamnă piatră. Terapia utilizează pietrele minerale, semipreţioase şi cristalele pentru a reduce sau a restabili frecvenţa vibraţiilor de la nivelul fiecărui organ din corp. Scopul e de a reface armonia şi starea de sănătate.
Specialiştii recomandă terapia cu pietre şi în ameliorarea simptomelor unor afecţiuni precum tulburările de circulaţie, inflamaţiile renale, durerile dentare şi problemele oculare.
Unele cristale atrag norocul şi bogăţia
Pietrele scumpe sunt apreciate încă din cele mai vechi timpuri şi au fost folosite pentru tot felul de probleme, cum sunt supărările ori suferinţele în dragoste. De pildă, safirul, opalul şi chihlimbarul puteau atrage norocul, bogăţia, misterul.
Mai citeşte în revista „Click! Sănătate“ din martie:Accidentul vascular cerebral, o urgenţă medicală, Vorbiţi amândoi acelaşi limbaj al iubirii?
Regii antici purtau pandantive, inele şi coroane împodobite cu pietre viu colorate, aducătoare de noroc. Agatele erau considerate de egipteni şi romani cele mai norocoase pietre dintre toate, şi le purtau când plecau la luptă. Carnalina roşie e considerată piatra fertilităţii în rândul popoarelor arabe.
Despre safir se spune că îşi schimbă culoarea în funcţie de dispoziţia celui care o poartă şi e considerată piatra dragostei şi a fidelităţii. Opalul se regăsea în coroanele şi inelele regilor, pentru că se credea că atrage bogăţia şi succesul.
Jadul, piatra rinichilor
Chinezii folosesc jadul de peste 5.000 de ani pentru „puterile sale magice" asupra calculilor renali. În secolul XX, măsurătorile ştiinţifice au arătat că jadul are puteri terapeutice, datorită mineralelor din compoziţie care rezonează cu mineralele din corpul nostru.
Astfel, el echilibrează mineralele din corp şi ajută la o absorbţie a lor, când este nevoie sau, dimpotrivă, la o eliminare când sunt în exces. Terapia cu jad contribuie la eliminarea calculilor renali (nisip şi pietre la rinichi), echilibrează hormonal, stimulează circulaţia sangvină, calmează şi combate insomniile. Femeilor însărcinate, persoanelor cu osteoporoz22 ă, cu inflamaţii ori cu hipertensiune le este contraindicată metoda, pentru că pietrele se încălzesc şi produc dilataţie.