Test neinvaziv pentru detectarea problemelor de auz la bebeluşii de la Spitalul Judeţean Ilfov

Ultima actualizare:

    Bebeluşilor li se pot depista problemele de auz printr-un simplu test, efectuat în maternitate foto: Click!
Bebeluşilor li se pot depista problemele de auz printr-un simplu test, efectuat în maternitate foto: Click!

veşti bune pentru mămicile care nasc la Spitalul Judeţean Ilfov! Unitatea sanitară beneficiază acum de aparatură necesară pentru testarea auzului la nou-născuţi şi sugari. Investigaţia, denumită O.E.A. ( oto-emisii acustice) , este o metodă neivaziva care constă în introducerea în urechea externă a bebeluşului a unui dispozitiv.

În urma unui sunet emis de acest dispozitiv, aparatul evaluează răspunsul copilului la acest stimul sonor, având posibilitatea să depisteze eventualele deficienţe congenitale  de auz. În cazul în care sunt constatate deficienţe, copilul va fi direcţionat către medicul specialist ORL sau audiolog pentru continuarea investigaţiilor şi tratament. Medicii specialişti susţin diagnosticarea precoce a deficienţelor de auz permite instituirea unui tratament în timp util pentru evitarea complicaţiilor şi a surdităţii definitive. Testul este foarte important cu atât mai mult cu cât nu există contraindicaţii pentru acest tip de investigaţie, ea fiind efectuată şi nou născuţilor identificaţi cu alte patologii. În medie, peste 100 de copii care  sunt aduşi pe lume la SCJU Ilfov beneficiază de acest test.


    Dr. Patricia Ene, medic primar ORL, este managerul Spitalului Judeţean Ilfov  foto: Victor Stroe
Dr. Patricia Ene, medic primar ORL, este managerul Spitalului Judeţean Ilfov foto: Victor Stroe

“Am ţinut foarte mult că toţi nou-născuţii din cadrul Compartimentului de Neonatologie al SCJU Ilfov să beneficieze şi de testarea auzului, aşa cum se practică în prezent doar în marile maternităţi. Dacă ne dorim copii sănătoşi, trebuie să depistăm eventualele afecţiuni congenitale chiar din primele zile de viaţă ale copilului. E important cqa mămicile să plece din maternitatea noastră cu copiii evaluaţi din punct de vedere medical. În cazul depistării precoce a unor afecţiuni, la ieşirea din spital, mămicile vor şti exact care este traseul medical pe care trebuie să îl urmeze”, a declarat dr. Patricia Ene, medic primar ORL şi managerul SCJU Ilfov .Pentru cazurile în care, în urmă testării O.E.A. a nou-născutului, există suspiciune de hipoacuzie, specialiştii vor continuă investigaţiile până la stabilirea certă a unui diagnostic. Copiii hipoacuzici pot beneficia de proteză începând de la vârstă de şase luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net