Tinctura de propolis ne fereşte de viroze
În ultimele zile, anunţurile meteo nu mai contenesc să ne avertizeze că iarna îşi intră pe deplin în drepturi. Zilele de toamnă târzie aduc cu ele aer mai uscat şi puţine grade în termometre, însă cele mai periculoase sunt schimbările drastice de temperatură. „Aşa că avem nevoie de o imunitate de fier", spun specialiştii. Dr. Carmen Nonn, specialist cu competenţe în api-fitoterapie, ne recomandă câteva „reţete" naturale.
1. Amestecurile volatile. Uleiurile esenţiale de mentă, cimbru şi coada şoricelului sunt folosite pentru descongestionarea faringelui şi a căilor respiratorii, produsele indicate pentru răceli şi viroze.
Acestea au şi efect antialergic, antiinflamator, antibiotic şi antiviral şi se recomandă în tratamentul durerilor de gât, disfoniei, tusei şi candidozei bucale.
2. Tinctura de propolis. Este utilizată ca imunostimulent şi antiviral. Proprietăţile antiinflamatorii şi cele de anestezic local funcţionează eficient în cazul durerilor în gât şi a tusei.
De asemenea, efectul imunomodulator şi de reducere a stresului este benefic pentru adaptarea organismului la schimbările climatice.
3. Extractele de Echinaceea. Sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar şi tratarea infecţiilor.
Deoarece virusurile gripale pot deveni imune la tratamentele convenţionale cu medicamente alopate, se recomandă administrarea remediilor naturiste.
Prin stimularea activităţii celulelor albe, echinaceea distruge microbii şi activează producţia enzimelor responsabile de regenerarea organismului.
Unele studii au demonstrat că această planta este un bun adjuvant în tratarea oboselii cronice, dar şi a altor afectiuni severe, precum cancerul.
«Nu abuzaţi de antibiotice»
Dr. Carmen Nonn, specialist cu competenţe în api-fitoterapie Laboratoarele Fares BioVital:
Rezistenţa tot mai crescută la antibiotice este rezultatul administrării incorecte a acesui tip de tratament, fapt ce complică, de fapt, evoluţia bolii şi favorizează formarea unor tulpini microbiene rezistente.
Utilizarea antibioticelor de la primele semne de raceală este complet greşită.
80% din infecţiile respiratorii sunt cauzate de virusuri care nu răspund la antibiotice şi apoi nu le recomand pentru că ele scad imunitatea.
În această situaţie, tratamentul natural cu plante medicinale este alegerea optimă.
Mai citeşte:
Sunătoarea este un remediu pentru 80 de afecţiuni