Ţine tiroida sănătoasă cu ghimbir

Cea mai mare glandă a sistemului en­docrin uman, tiroida, are rol în dezvoltarea şi funcţionarea armonioasă a organismului. Având în vedere multitudinea de funcţii pe care le îndeplineşte, este crucial să o menţinem sănătoasă. Iată câteva plante care ne ajută să prevenim dezechilibrele hormonale din organism.

  • Seminţele de in. O linguriţă de seminţe de in consumată zilnic ajută la menţinerea sănătăţii glandei tiroide şi reprezintă una dintre cele mai accesibile soluţii. Acestea mai ajută digestia, fiind bo­gate în fibre, prevenind constipaţia şi riscul dezvoltării cancerului de colon.
  • Ghimbirul. asigură mineralele de care are nevoie glanda tiroidă pentru a funcţiona corespunzator: potasiu, magneziu şi zinc. Fie că este pus în mâncare sau este consumat sub formă de ceai, acesta este benefic şi pentru digestie sau pentru tratarea durerilor de articulaţii.
  • Urzicile. Ceaiul de urzici e una dintre cele mai bune metode de tratare a hipertiroidismului şi a hipotiroidismului. El asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a glandei tiroide.
  • Lemnul dulce. Dacă ai o tiroidă hipoactivă, alege lem­nul dulce, deoarece te aju­tă să scapi de oboseală, unul dintre simptomele hipoti­roidismului. De asemenea, lem­nul dulce reduce riscul dez­voltării cancerului de tiroidă.
  • Primula. Uleiul de primula (Evening Primrose Oil) este cel mai des folosit pentru tratarea sindromului premenstrual şi a simptomelor menopauzei. Însă această plantă este folosită şi pentru tratarea hipotiroidismului şi a simptomelor asociate acestuia, inclusiv căderea părului şi menstruaţia abundentă, potrivit blogmagzone.ro.
  • Algele marine. Datorită conţinutului mare de iod, algele marine sunt ideale pentru persoanele care suferă de hipotiroidism. Consumul de alge marine asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a tiroidei.
  • Echinacea. Este recomandată pentru tratarea hipertiroidismului. Rădăcina plantei are un efect benefic asupra glandei. Este indicat să o fierbi în apă până rezultă o băutură numai bună pentru tratarea tiroidei.
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Kanye West si Julia Fox jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Zile libere legale în 2023
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg