Tomografia cu emisie de pozitroni, o investigație sigură, nedureroasă și extrem de utilă

Ultima actualizare:

PET-CT sau tomografia cu emisie de pozitroni este o investigație mixtă ultraperformantă de medicină nucleară și imagistică medicală, folosită în special în oncologie, dar și în alte domenii, pentru a oferi rapid și precis informații complete despre funcția metabolică a țesuturilor și organelor, în context anatomic și structural.

Celulele tumorale sunt foarte active metabolic, se divid rapid și consumă o cantitate mare de glucoză. Astfel, PET-CT folosește o substanță radiofarmaceutică analogă glucozei pentru a detecta cu acuratețe și precizie localizarea în organism a țesuturilor și a celulelor foarte active metabolic, precum și pentru a confirma fixarea radiotrasorului la nivelul unor formațiuni suspecte, identificate prin alte metode. Practic, se administrează intravenos o substanță ce va fi captată de celulele tumorale, care vor apărea ca pete strălucitoare pe imaginile PET-CT.

Examinarea PET-CT este deosebit de utilă pentru diagnosticarea unor afecțiuni precum cancerul, pentru alcătuirea unui plan de tratament în radioterapie, precum și pentru monitorizarea evoluției pacientului în urma tratamentului oncologic. Informațiile obținute prin PET-CT permit medicilor localizarea exactă a tumorilor și a metastazelor.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru din sistemul medical privat românesc specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului, din punctul de vedere al complexității serviciilor oferite, dispune de echipamentul de ultimă generație Siemens Biograph Horizon-3R pentru PET-CT. Investigațiile se fac numai la recomandarea medicului, iar costurile pot fi acoperite integral de CNAS pentru pacienții asigurați.

PET-CT identifică precis și cu mare acuratețe tumori craniene, tumori pulmonare, cancerul de sân, cancerul pancreatic, cancerul colorectal, cancerul de prostată și nu numai, precum și eventualele metastaze. Medicul oncolog recomandă examinarea PET-CT în toate etapele tratamentului oncologic pentru monitorizarea pe termen lung a progreselor terapeutice sau pentru identificarea agresivității tumorii, a stadiului tumoral și a extensiei leziunilor inițiale.

Examinarea PET-CT expune pacientul la riscuri minime, deoarece substanțele radioactive administrate intravenos au un timp de înjumătățire de aproximativ 120 de minute, ceea ce înseamnă că radioactivitatea scade rapid și pacientul nu trebuie să stea izolat după PET-CT, nefiind un pericol nici pentru el însuși, nici pentru alții. Investigația PET-CT este sigură și nedureroasă și nu împiedică pacientul să își continue activitățile zilnice în mod obișnuit.

Apelează cu încredere la serviciile medicale oferite de SANADOR! Venim în sprijinul bolnavilor oncologici, din dorința de a contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora. La Centrul Oncologic SANADOR, găsești tehnologii ultraperformante de ultimă generație și medici de elită, empatici și cu experiență vastă, care dau dovadă de devotament și dedicare în gestionarea cazurilor oncologice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net