Top 3 cicatrizante naturale

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Printre plantele pe care e bine să le ai întotdeauna în casă, dar şi cu tine în vacanţă, un loc prioritar ar trebui să-l ocupe remediile cu efect de curăţare, dezinfectare şi cicatrizare a micilor răni sau arsuri. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!

Fie că e vorba de o tăietură, de o zgârietură sau de o arsură, este important să ştii că medicul rămâne singurul salvator real atunci când situaţia este gravă, cu pierdere serioasă de sânge, cu afectarea unor suprafeţe mari de piele ori cu infecţii evidente (roşeaţă persistentă, inflamaţie, căldură, senzaţie de pulsaţie a zonei). Dar dacă zona afectată este mică şi problema nu e severă, poţi apela cu încredere la ajutoarele din natură. 

Infuzia de tătăneasă

Lăudată încă din antichitate de medicul grec Dioscoride, tătăneasa are calităţi antiinflamatoare şi cicatrizante. Eficienţa sa în special în cazul rănilor nedeschise se datorează unei substanţe care intră în compoziţia rădăcinii plantei, alantoina. Aceasta este însă toxică dacă se administrează intern. Aşadar, poţi folosi doar extern un decoct din 4-5 linguriţe de rădăcină de tătăneasă fiartă în 300 ml de apă. Când apa clocoteşte, laşi să fiarbă 10 minute. Aplică pe zona afectată. 

Mierea de cimbru

Compusă în special din apă şi fructoză, mierea are în structura sa chimică şi acid formic, cu efect antiseptic, şi inhibine, substanţe care frânează înmulţirea bacteriilor. În plus, mierea are efect antiinflamator şi ajută în toate fazele cicatrizării unei răni superficiale. Şi, deloc de neglijat, mierea atenuează durerea. După ce ai curăţat rana cu apă sau cu ser fiziologic, cu ajutorul unei spatule de lemn aplică un strat subţire, uniform, de miere (preferabil de cimbru sau de lavandă) pe toată zona afectată. Apoi acoperă totul cu comprese sterile uscate. Reînnoieşte compresele la fiecare 24 de ore cât timp rana este deschisă şi umedă, apoi la fiecare 48 de ore, până se cicatrizează. 

Uleiul de sunătoare

Sunătoarea are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi stimulează cicatrizarea rănilor şi arsurilor. În acest scop, ai nevoie de ulei de sunătoare: într-un borcan curat pune un pumn de flori uscate şi acoperă-le cu ulei de măsline. Lasă vasul la soare 6 săptămâni, agitând zilnic. Când uleiul capătă o culoare roşiatică, strecoară-l şi aplică-l sub formă de comprese. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net