Top 4 poziţii sexuale indicate femeilor gravide

Obiceiurile sexuale ale cuplului nu trebuie modificate în timpul celor nouă luni atâta timp cât sarcina nu este pusă în pericol, susţin specialiştii. Dacă te gândeşti că bebeluşul poate fi afectat de actul sexual în sine, află că el este protejat de lichidul amniotic în care stă şi de membrana care închide colul uterin. Chiar dacă apetitul sexual poate avea de suferit în primul trimestru de sarcină din cauza oboselii şi a greţurilor matinale, în cel de-al doilea trimestru lucrurile se modifică. Dorinţa sexuală a femeii poate fi, în unele cazuri, chiar mai mare decât era înainte de sarcină. Cauza? Schimbările hormonale ce se petrec în corpul gravidei. La capitolul poziţii sexuale lucrurile sunt simplificate. Confortul ambilor parteneri şi evitarea penetrării profunde sunt esenţiale în alegerea poziţiei sexuale.

1. Poziţia misionarului, modificată

Chiar dacă poziţia clasică presupune ca bărbatul să stea deasupra femeii, în timpul sarcinii poziţia poate fi modificată pentru ca femeia să se simtă mai confortabil. De această dată, bărbatul este cel care stă culcat pe spate, cu picioarele uşor flexate, în timp ce femeia este cea care stă deasupra. Astfel, ea este cea care poate controla mai uşor mişcările, ritmul lor, dar şi nivelul de penetrare. Spre deosebire de celelalte poziţii sexuale, cea a misionarului, cu modificările de rigoare, permite contactul vizual al partenerilor, ceea ce poate face ca sincronizarea să fie perfectă.

Indicată: în primul şi cel de-al doilea trimestru de sarcină.

2. Poziţia «lingură»

Poziţia este considerată ca fiind una dintre cele mai confortabile dintre cele indicate în timpul sarcinii. În această poziţie, femeia nu simte niciun fel de presiune asupra abdomenului sau asupra uterului, dar are şi mai multe posibilităţi de mişcare. Femeia este cea care stă culcată pe o parte, în timp ce partenerul stă în spatele ei. Poziţia favorizează o penetrare mai puţin profundă şi permite, în acelaşi timp, ca partenerii să se atingă în timpul actului sexual. Un mic sfat pentru cuplurile care aleg această poziţie: femeilor le este recomandat să evite să stea pe partea dreaptă. Pe măsură ce sarcina înaintează, uterul poate apăsa pe vena cavă inferioară, principala venă ce alimentează cu sânge jumătatea inferioară a corpului.

Indicată: în cel de-al doilea trimestru, dar şi în al treilea (atât cât este permis).

3. Bărbatul în spatele femeii

O altă poziţie indicată în lunile de sarcină pentru confortul pe care îl oferă este cea în care bărbatul stă în spatele partenerei. Femeia se poate sprijini pe palme şi genunchi, în timp ce bărbatul poate sta şi el în genunchi. Pentru mai mult confort în zona abdomenului şi a sânilor, femeia se poate sprijini pe o pernă. Deşi bărbatul este cel care controlează actul sexual, poziţia nu presupune o presiune directă asupra abdomenului, iar ritmul mişcărilor şi nivelul de penetrare poate fi stabilit de către parteneri. Chiar dacă această poziţie nu permite contactul vizual între parteneri, cei doi pot comunica pentru ca actul sexual să fie unul reuşit pentru ambele părţi.

Indicată: în cel de-al doilea trimestru de sarcină.

Continuare pe clicksanatate.ro

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
meghan markle 4 jpg
cub camelia șucu (1) png
george burcea lurch jpg
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg